Pierwsza część Władcy Pierścieni, porywającej przygody, stworzonej z epickim rozmachem przez J.R.R. Tolkiena.
W spokojnej wiosce w Shire młody hobbit Frodo zostaje obarczony niezwykle odpowiedzialnym zadaniem. Ma on podjąć niebezpieczną podróż przez Środziemie do Szczelin Zagłady, by tam zniszczyć Pierścień Jedyny. Musi bowiem udaremnić niecne plany Władcy Ciemności...
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2019-11-25
Tytuł oryginału: The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring
Słyszałam wiele opini o złych i lepszych tłumaczeniach książki. Jednak zdecydowanie polecam właśnie to tłumaczenie pana Łozińskiego. Zostało ono poprawione, nazwy własne zostały zmienione w formę prawidłową.
Uwaga! Ta książka potrafi pochłonąć na długie godziny. Autor świetnie wykreował bohaterów, z perfekcją stworzył fascynujący, magiczny świat Śródziemia. Pokochałam tę książkę od pierwszego rozdziału i jestem przekonana że będę wracać do dniej niejednokrotnie.
Trzecia część Władcy Pierścieni, porywającej przygody, stworzonej z epickim rozmachem przez J.R.R. Tolkiena. Zebrały się armie Władcy Ciemności, a...
Upadek króla Artura to wyjątkowa pozycja Johna Ronalda Reuela Tolkiena, który zdecydował się w niej podejść do kwestii legend arturiańskich, przy okazji...
Przeczytane:2019-07-07,
„Bractwo Pierścienia” jest pierwszym tomem z serii „Władca Pierścieni”.
W Shire młody Hobbit Frodo ma podjąć niebezpieczną podróż przez Śródziemie, by zniszczyć Pierścień Jedyny.
Jest to porywająca powieść, która wciąga od pierwszej strony. W tej książce nie ma miejsca na nudę.
John Ronald Reuel Tolkien pisze przyjemnym stylem pisania, który łatwo zrozumieć. Powieść przepełniona jest mnóstwem magii, zwrotów akcji i tajemnic .
Książka należy do gatunku fantastyki.
Długo się zbierałam, żeby wreszcie ją przeczytać. Kusiła mnie od dłuższego czasu, ale sama nie wiem, czemu dopiero teraz się na nią zdecydowałam. Zdecydowanie wcześniej powinnam ją przeczytać. Jednak nie żałuję. Jestem zachwycona światem stworzonym przez Tolkiena.
Polecam ją każdemu. Jednak myślę, że bardziej spodoba się miłośnikom fantasy.
Powieść jest dosyć gruba, więc trochę mi z nią zeszło i muszę przyznać, że żałuję, że to już koniec, dlatego nie mogę się doczekać, kiedy zacznę czytać „Dwie wieże” i wrócę do świata stworzonego przez genialnego autora.
Pokochałam „Bractwo Pierścienia” od pierwszych stron. Jestem po prostu oczarowana całą powieścią, a jej bohaterowie z pewnością zostaną w moim sercu na długi czas.
Książka przepełniona jest mnóstwem przygód, a powieść mimo, że grubą czyta się z przyjemnością. Można, by powiedzieć, że tak gruba powieść może nudzić lub się powtarzać, jednak ja nie zauważyłam żadnej z tych rzeczy.
Uważam, iż ta powieść jest obowiązkowa dla każdego miłośnika fantastyki.
Wyjątkowa fabuła, która wciąga już od samego początku i przenosi nas w zupełnie nowy świat pełen magicznych istot, takich jak na przykład hobbici czy elfy.