Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw.
Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.
To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:
Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu.Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych składników!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2013-03-25
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 232
Pierwsza na rynku analiza relacji międzyludzkich w oparciu o chińską filozofię przyrody i Księgę Przemian.Autorka już od kilkunastu lat zgłębia zasady...
Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. W piekarni Pięciu Przemian oraz serii W...
Przeczytane:2013-03-26, Ocena: 6, Przeczytałam,