To już ostatnia książka z serii W kuchni Pięciu Przemian, z której ponad 100 przepisów nie tylko wzbogaci twój zimowy jadłospis, ale będzie także idealnym dopełnieniem całorocznego menu według Pięciu Przemian.
Zimowe dania również mogą być ciekawymi kompozycjami bogatymi w smaki. Spożywając produkty, które przechowują się w naturalny sposób, takie jak ziarna zbóż, orzechy, pestki, warzywa strączkowe, suszone owoce i zioła, możesz skomponować zbilansowane i zdrowe dania.
Gotuj więc gęste zupy, kasze, piecz ciasta z orzechami i rodzynkami, pij rozgrzewające napoje z cynamonem i goździkami. Zimowe pożywienie ma głównie pomagać w utrzymaniu ciepła - przed wyziębieniem i w zharmonizowaniu organizmu pomocne będą szczególnie długo gotowane i pieczone potrawy z większą ilością rozgrzewających przypraw. Gdy dodatkowo przygotujesz je zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian, możesz mieć pewność, że twoja zimowa dieta będzie obfita w zdrowe i zbilansowane posiłki.
Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną, placki orzechowe, zupa migdałowa, tradycyjne łazanki z makiem oraz pierogi z kapustą i grzybami... dzięki nim odkryjesz bogactwo zimowych smaków kuchni Pięciu Przemian!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2013-11-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 232
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub...
Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. W piekarni Pięciu Przemian oraz serii W...
Przeczytane:2014-03-17, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2014, Posiadam,