Skąd czerpać dobrą energię na co dzień? Odpowiedź jest prosta - z roślin!
Dieta wegańska to obecnie już nie jakaś przejściowa moda — to trend, który opanowuje planetę. Z każdym rokiem ma coraz większy wpływ na nasze życie. Obecnie na świecie kuchnia wege rozpatrywana jest w kontekście ochrony środowiska, wpływu globalnego zanieczyszczenia na nasze zdrowie i przyszłość następnych pokoleń.
Wege energia to książka dla każdego, kto chciałby złapać wiatr w żagle, nabrać pozytywnego nastawienia do życia, zacząć się ruszać i jeść odpowiedzialnie. Zdrowa kuchnia to taka, która przynosi naszemu organizmowi same korzyści. Świadomość tego, co i jak jemy jest tutaj bardzo ważna. Dowiesz się, jak komponować dietę wegańską, jak bilansować w codziennej diecie białka i czy warto na taką dietę przejść.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2019-11-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Ilustracje:fotografie potraw
Oto historia Karoliny i jej męża Jurka. Pokochali się, wzięli ślub i... Totalnie mają siebie dość. Bo zamiast małżeńskiej sielanki jest masakra. Zamiast...
Wege w kwadrans to książka dla każdego, komu się wydaje, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, trudna i czasochłonna. To też książka...
Przeczytane:2020-04-23, Ocena: 6, Przeczytałam, Książki XXI wieku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020, 12 książek 2020, 52 książki 2020,
Katarzyna Gubała autorka najnowszej książki pt.'' Wegę energia'' lubi z każdym dniem odkrywać smaki polskiej oraz światowej kuchni, w której potrafi dostrzec w nich przy bliższej okazji walory zdrowia i to przyczynia się to do tego, aby dzięki temu mogła zaczerpnąć większej ilości wiedzy na ich temat w podczas trwania właściwego i doboru odżywiania się.
Książka ta została opracowana bardzo dobrze pod każdym względem i sprawia, że czytając, ją na nowo można, poczuć się wspaniale wykonując zaprezentowany przepis.
Niezwykła pomysłowość kulinarna Katarzyny Gubały zamieszczona w przepisach przyczyniła, się do tego mogłam sama przekonać się o tym, gdyż tak bardzo uwielbiana przeze mnie fasolka po bretońsku nabrała nowego, aromatycznego smaku, a przy okazji mogłam ją lekko zmodyfikować przy użyciu ziół.
Efekt wykonywanego przeze mnie dania z przepisu autorki przyczynił się do tego, że nabrałam większej pewności siebie w przyrządzaniu tego rodzaju zup, gdyż okazał się moim doskonałym debiutem.
Energiczna zdrowa warzywna zupa, która przede wszystkim sprawia, że w trakcie jej gotowania można się uśmiechać, a pod koniec sprawdzać, czy możemy dodać dodatkowy składnik od siebie.
Bardzo mi się podoba ogólnie zaprezentowany przez Katarzynę Gubałę styl, podejście, zaangażowanie do przedstawionego przez nią tematu.
Każdy z Czytelników, który zapozna się przesłaniem, jakie chce, nam przekazać autorka zrozumie, że od zdrowego odżywiania, się bardzo wiele zależy i temu ma służyć 125 przepisów godnych uwagi.
Na samym początku zamieszczona jest historia dania, porady autorki, z którymi chętnie się dzieli na czele wraz ze swoim doświadczeniem.
Co najważniejsze jej samej nie brakuje energii oraz może zawsze liczyć na pomoc rodziny, która chętnie z nią uczestniczy w przyrządzaniu zdrowych i smacznych dań.
Książka ta zawiera następujące treści: zielony starter, baza, wiosna, lato, jesień, zima.
Dodatkowym elementem w tej książce jest zamieszczona trafnie i dostosowana czcionka tekstowa ułatwiająca odczyt tekstu, zdjęcia potraw, notatki znajdujące się na samym końcu.
Całość książki zdobi pięknie wykonane na okładce zdjęcie autorki, które zachęca do zdrowego odżywiania się.
Warto jest posiadać tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.
Katarzynie Gubale składam serdeczne podziękowania za podarowanie mi do zrecenzowania jej książki.