W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami

,,Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami" to seria edukacyjna, dzięki której najmłodsi poznają świat i uczą się angielskich słówek. W tej części pojawia się słownictwo związane z podróżowaniem: nazwy miejsc, środków transportu, przedmiotów potrzebnych w podróży i na wakacjach oraz wielu innych drobiazgów - w sumie ponad 200 słówek. Na każdej rozkładówce można odszukać i otworzyć okienka (w całej książce jest ich 50), co pozwala odkrywać kolejne szczegóły i słowa.

Książka idealna do zabrania w podróż!

Agnieszka Żelewska ukończyła studia i uzyskała dyplom w PWSSP w Gdańsku na Wydziale Malarstwa i Grafiki. Zajmuje się ilustracją dla dzieci. Brała udział w Międzynarodowych Biennale Ilustracji dla Dzieci w Bratysławie i Japonii, w ekspozycjach PRO BOLONIA w Warszawie, wystawie FILU pt. ,,Polscy Ilustratorzy" we Frankfurcie, w Biennale Europejskich Ilustratorów w Japonii, wystawie polskiej ilustracji w Bolonii 2003, Triennale Ilustracji Krajów Nadbałtyckich w Tallinie 2003 i in. Nagrody: główna nagroda Polskiej Sekcji IBBY ,,Książka roku 2000" za ilustracje do książki ,,Marcel Szpak dziwi się światu" Joanny Pollakówny; Wyróżnienie PRO BOLONIA 2001 za ilustracje do książki ,,Sznurkowa Historia" Roksany Jędrzejewskiej-Wróbel; główna nagroda Polskiej Sekcji IBBY ,,Książka roku 2002" za ilustracje do książki ,,Bajki o rzeczach i nierzeczach" Zofii Beszczyńskiej. Wyróżnienie Polskiej Sekcji IBBY ,,Książka Roku 2003" w dziedzinie grafiki za autorską książkę pt. ,,Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?".

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-06-28
Kategoria: Encyklopedie, słowniki, leksykony

Kup książkę W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami

W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2023-07-29, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Wakacje to zazwyczaj okazja do podróżowania, nie tylko po Polsce ale i po całym świecie.

Jak wiadomo w zagranicznych podróżach przydaje się choć podstawowa znajomość języków obcych, zwłaszcza angielskiego.

W nasze ręce niedawno trafił słownik polsko-angielski związany właśnie z tematyką podróży.

To kartonowa książka ze sporą ilością otwieranych okienek (aż 50!) i jeszcze większą liczbą słówek! A te podzielone zostały wg miejsc i tak mamy tu grupę słów związanych z drogą, morzem, górami, hotelem, lotniskiem i podróżami pociągiem.

Książka jest bardzo barwna. Zawiera wiele obrazków a do nich słówka po polsku i po angielsku.

Dla dziecka to świetna okazja do rozwoju słownictwa.

Znajomość języków obcych to ważna umiejętność w dzisiejszych czasach, dlatego już od najmłodszych lat warto stawiać na naukę w atrakcyjnej formie poprzez zabawę.

"W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami" autorstwa Agnieszki Żelewskiej to kolorowa i atrakcyjnie zilustrowana książka będąca doskonałym narzędziem do nauki języka angielskiego.

Tytuł ten skupia się na temacie podróży, oferując maluchom 50 interaktywnych okienek do otwierania. Pod każdym z nich ukryte są angielskie słówka, obejmujące nazwy miejsc, środków transportu oraz wszelkiego rodzaju przedmiotów związanych z wakacjami. To świetny sposób na poznanie słownictwa związanego z podróżowaniem zarówno w języku polskim jak i rozwijanie słownictwa w języku angielskim.

Książka została podzielona na kategorie

? Przy drodze

? Nad morzem

? Po torach

? W hotelu

? W górach

? Na lotnisku

Łącznie zawierających 200 haseł.

Dzięki temu mali czytelnicy mogą łatwo zlokalizować interesujące ich słownictwo i poznawać je w odpowiednim kontekście. Barwne ilustracje dodatkowo przyciągają uwagę, sprawiając, że nauka staje się przyjemnością.

Jednym z dodatkowych atutów książki jest możliwość ćwiczenia spostrzegawczości. Ilustracje pełne szczegółów mogą być świetnymi wyszukiwankami, które stwarzają okazję do rozpoznawania i nazewnictwa przedstawionych obiektów oraz postaci.

Poprzez otwieranie i zamykanie okienek dzieci rozwijają motorykę małą, jednocześnie ucząc się nowych słówek.

"W podróży. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami" to wyjątkowa książka, która nie tylko zachęca najmłodszych do nauki języka angielskiego, ale także rozwija ich wyobraźnię i umiejętności spostrzegawcze. Dzięki temu dziecko może w ciekawy sposób poszerzać swoją wiedzę o świecie jednocześnie szlifując umiejętności językowe.

W mieście. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami
Agnieszka Żelewska0
Okładka ksiązki - W mieście. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami

Zwierzęta. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami
Agnieszka Żelewska0
Okładka ksiązki - Zwierzęta. Moja pierwsza encyklopedia polsko-angielska z okienkami

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk