Splot tragicznych wydarzeń sprawia, że Wiktoria zostaje sama. Los jednak daje jej coś bardzo cennego - córeczkę. Jednak błędnie podjęte decyzje z przeszłości wciąż dają o sobie znać. Eryk wychodzi na wolność. Czy zostawi kobietę w spokoju?
Wiktoria w końcu poznaje swoich teściów i zaczyna rozumieć zachowanie swojego męża. Nim jednak to się stanie, musi odwiedzić malowniczą Andaluzję, gdzie poznaje tajemniczego Miguela.
Jaką tajemnicę kryje Małgorzata, matka jej męża i Emanuela, jego niania?
Michał dowiaduje się o synu. Czy w związku z tym zrehabilituje swój haniebny czyn z przeszłości czy też potwierdzi swoją podłą naturę?
Oddaję w Wasze ręce dalsze losy bohaterów książki "W sieci kłamstwa" z nadzieją, że porwie Was ich historia.
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-05-31
Po skończonej powieści „W sieci kłamstwa” czekałam bardzo,bym mogła poznać całą prawdę,która skrywali nasi bohaterowie.”W objęciach prawdy” jest kumulacją odkrywanych kłamstw,które niszczyły i raniły wiele osób.W życiu ważniejsza jest najgorsza prawda niż niszczące tajemnice.
Ponowne spotkamy bohaterów na życiowym zakręcie.Przynosi im zarówno szczęście,które ich dotyka jak i cierpienie.Możemy wreszcie poznać całą prawdę.Wielokrotnie byłam zaskoczona poznawanym informacjami,które nie pozwalamy ani na chwile odetchnąć,ponieważ autorka świetnie dawkuje czytelnikowi istotne fakty z życia naszych postaci.
Poruszany temat biologicznego ojca Seweryna-syna Kasi było bardzo uczące.Pokazuje,że nie warto zabraniać dziecku poznania ojca biologicznego,ponieważ mogłoby mieć żal do rodziców o zabranianie tego.Dziecko musi przekonać się na własnej skórze,że często nie warto poznawać nic niewartego człowieka,które nie liczy się z nikim.Dba tylko o siebie i swoje korzyści.
Zaskoczyło mnie poznana prawda,która poznaliśmy w tej powieści.Jest ona oczyszczająca i pozwalająca na zbudowanie szczerej przyszłości,która daje szanse na lepszy czas,bez kłamstw i intryg.
Książka uczy i porusza.Z całego serca Wam ją polecam
? Od początku historii czytelnik jest zaintrygowany, zostaje wrzucony w akcję, chce szybko poznać prawdę. Kto? Z kim? Dlaczego?
Układamy sobie wszystko w całość i nagle zostają nam dodatkowe części. Otrzymacie tutaj intrygi, morderstwo, tajemnice, stratę. Historię, która pokazuje, że każda nasza decyzja niesie za sobą konsekwencje. Takie prawdziwe życie.
Trudne wybory, podjęcie walki o szczęście.
Ja polecam ?
To, kim jesteś naprawdę, dostrzeżesz w oczach innego człowieka. 45-letnia Anna czuje się kobietą pod wieloma względami spełnioną, a jednak coraz częściej...
Z pozoru niewinna internetowa znajomość dwojga osób, które nie mają szansy spotkać się w realnym świecie, przeradza się w skomplikowaną relację. Ona -...
Przeczytane:2023-07-26, Ocena: 6, Przeczytałam,
Uwielbiam pióro autorki, gdyż nikt tak jak ona nie potrafi trzymać człowieka w ogromnym napięciu do samego końca książki. Nikt tak jak ona nie potrafi ukazać najbardziej bolesnych doświadczeń w taki sposób, że choć my nie doświadczyliśmy tej straty, to i tak czujemy ból postaci. Również każda jej książka zawiera przestrogę, oraz niewesoły obraz sytuacji, kiedy przychodzi nam się zmierzyć z tym, co ukrywaliśmy, a dłużej nie potrafimy utrzymać tego sekretu w sercu.
Nigdy nie chciałabym być na miejscu postaci. Niekiedy marzymy o tym, co jest osiągalne, ale coś sprawia, że mamy w tym temacie pewne ograniczenia. Jednak kiedy to największe z marzeń się spełnia, powinniśmy się cieszyć pełnią siebie. Nasza postać nie ma jednak tak dobrze, bowiem gdy dostaje szczęście, los z niej drwi i odbiera inna miłość. Nie w sposób jest przeliczyć tego, co powinno być jej radością, gdyż na równi odebrano jej to samo, co w zamian dostała. Przeszłość ciągnie się za postaciami niczym najgorsza burza, która nadeszła, by ciskać w nią piorunami. Autorka podkreśla, że cokolwiek złego nie zrobiliśmy w przeszłości, niespodziewanie powróci niczym bumerang, tylko ze zdwojoną siłą. Również musimy wiedzieć, że nie wolno rzucać słów na wiatr. Nie da się cofnąć tego, co już wyszło, a opatrznie zrozumiane słowa mogą wyrządzić wielką krzywdę.
To nie jest zwyczajna historia. To opowieść kilku postaci, które wiele w życiu wycierpiały, dostały namiastkę szczęścia i ich ból powraca. Dla jednych ciąża może być wymarzonym stanem, ale dla innych strachem przed nieznanym, zwłaszcza, kiedy jest się z tym samemu. Ludzie, którzy wychodzą z więzienia nie są już tymi osobami, które znaliśmy. Lęk przed tym, co nadejdzie jest niemal odczuwalny, jakby namacalny.
Czasami ciężko jest mi opisywać historię, która zawiera cały ogrom bólu i trosk, skąpanych w wylanych łzach. Mogę jednak zapewnić, że nie są one puste. Autorka znana jest z tego, że lubi pisać o rzeczach trudnych, o tych, które wydaje nam się, że nas nie mogą spotkać. Z całego serca polecam wszystkie jej książki!