Jak przygotować i podawać absynt, a jak upiec ośmiornicę? Z ilu dań tak naprawdę składa się pełny włoski posiłek? Dlaczego Meksykanie tańczą podczas jedzenia taco? Co hiszpańska kuchnia zawdzięcza Kolumbowi? I jakąż to potrawę wymyślili greccy rozbójnicy?
Agnieszka i Marcin Kręgliccy, znane rodzeństwo warszawskich restauratorów, zapraszają nas w niezwykle smakowitą podróż po kuchni francuskiej, włoskiej, greckiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. W książce znalazło się ponad sto przepisów na najbardziej tradycyjne dania tych krajów - od zupy cebulowej do musaki, od paelli po guacamole. Na deser zaś autorzy zawsze mają w zanadrzu coś słodkiego - na przykład tiramisu lub flan pomarańczowy. To książka, która cieszy oczy i podniebienie!
Informacje dodatkowe o W kuchni u Kręglickich:
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2008-11-13
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-240-1072-1
Liczba stron: 224
Sprawdzam ceny dla ciebie ...