W kieszonce

Niebieski haft na okładce i aplikacje jak z dawnych babcinych makatek zapowiadają pełną uroku i ciepła książkę do wielokrotnego oglądania i czytania. Na kolejnych kartach swojej nowej książki Iwona Chmielewska jak magik z cylindra wyjmuje z dziecięcych kieszonek coraz to bardziej zdumiewające rzeczy.

Informacje dodatkowe o W kieszonce:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2015-03-23

POLECANA RECENZJA

Kup książkę W kieszonce

W kieszonce - opinie o książce

Avatar użytkownika - enigma1
enigma1
Przeczytane:2021-12-08, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2021,

"W kieszonce" to książka, w której jest niewiele tekstu - za to mnóstwo treści.

Tym razem zaglądamy do kieszonek w dziecięcych fartuszkach. Kiedyś w przedszkolu dzieci nosiły fartuszki (chyba żeby nie pobrudzić ubranek?) Iwona Chmielewska Zagląda do tych kieszeni i w cudowny, plastyczny sposób pokazuje dziecięce skarby: zajączka, ptaszka, konwalie, buciki, strąk groszku itp.

Każda kieszonka jest inna. W każdej kieszonce jest coś innego - chociaż na pierwszy rzut oka nie jest to takie oczywiste.

Iwona Chmielewska ze skrawków materiałów "szyje" piękną i bezpretensjonalną historię, która spodoba się i małym dzieciom (mogą potraktować ją jak zgadywankę), i dorosłym. Bo dzięki tej książce możemy wrócić na chwilę do swego dzieciństwa.

Avatar użytkownika - KarenKa
KarenKa
Przeczytane:2016-02-25, Ocena: 6, Przeczytałam,
O tych, którzy się rozwijali
Iwona Chmielewska0
Okładka ksiązki - O tych,  którzy się rozwijali

To książka o nas wszystkich. Nieważne, czy mamy lat pięć czy pięćdziesiąt - wszyscy jesteśmy stworzeni do rozwijania się - zarówno gdy chodzi o sprawy...

Cztery stronu czasu
Iwona Chmielewska0
Okładka ksiązki - Cztery stronu czasu

Trzecia w Polsce książka dla dzieci znanej i nagradzanej na świecie autorki książek obrazkowych. Powstała najpierw w Korei, teraz mogą ją czytać i oglądać...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk