Van Dog

Co by tu dzisiaj namalować? Van Dog, psi malarz, wyrusza w plener. Wczesnym rankiem rozstawia sztalugi, miesza farby, kontempluje krajobraz.

Łąka budzi się do życia: ślimak szuka śniadania, mrówki zabierają się do pracy, dzieci grają w piłkę, orkiestra daje koncert, a wielka jaszczurka wyrusza w podróż do Tokio.

Ale zamieszanie! Trudno pracować w takim hałasie! Mimo to Van Dog maluje niestrudzenie aż do zmierzchu. Jakie dzieło stworzył tym razem?

,,Van Dog" jest pełną humoru opowiastką o sztuce, tworzeniu i obserwacji świata. Łączy klasyczną książkę obrazkową z wyszukiwanką. Niedługie teksty w komiksowej formie zachęcą dziecko do samodzielnego czytania. Do książki dołączony jest plakat niespodzianka.

Informacje dodatkowe o Van Dog:

Van Dog - opinie o książce

Avatar użytkownika - szumimama
szumimama
Przeczytane:2021-06-13,

Uczenie małych dzieci malarstwa to wyzwanie. Z tym zadaniem zmierza się książka Van Dog.

Pewnego dnia Van Dog postanawia wybrać się w plener i namalować niezwykły obraz. Dookoła łąka budzi się do życia, z minuty na minutę pojawiają się kolejne postacie. Czy mu się uda namalować arcydzieło, tego wam nie zdradzę 😊

Książka w WIELKIM formacie, przepięknie wydana przez Wydawnictwo Harperkids. Grafika jest na pewno głównym atutem tej książki, ważny jest tu każdy szczegół, każda kreska.

Krótkie wesołe opowiadanie Van Doga jest tylko jedną z wielu historii, które możecie znaleźć w tej książce. Otóż na każde stronie dzieci mogą szukać w ilustracjach dodatkowych opowieści. I to zdecydowanie wydłuża czas czytania tej książki.

Jeśli chcecie wiedzieć o niej więcej zapraszam na film: https://youtu.be/awEyriIp4lM

#vandog #art #harperkids #harpercollinspolska