Uwodzicielska mowa ciała. Oczaruj, zdobądź i zatrzymaj faceta

Mężczyzna, którego właśnie poznałaś, może być Twoim księciem z bajki, ale równie dobrze może być osobą, przed którą powinnaś uciekać, gdzie pieprz rośnie. Nie czekaj kolejne pół roku, żeby się o tym przekonać, szkoda życia! Poznaj rady eksperta w dziedzinie mowy ciała i naucz się odróżniać mężczyzn, z którymi możesz stworzyć trwały związek, od tych zainteresowanych krótką przygodą.

Informacje dodatkowe o Uwodzicielska mowa ciała. Oczaruj, zdobądź i zatrzymaj faceta:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2012-12-10
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-246-6917-2

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Uwodzicielska mowa ciała. Oczaruj, zdobądź i zatrzymaj faceta

Uwodzicielska mowa ciała. Oczaruj, zdobądź i zatrzymaj faceta - opinie o książce

Avatar użytkownika - figlarna24
figlarna24
Przeczytane:2013-06-05, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Jak w każdym miesiącu staram się przeczytać książki z różnych gatunków, teraz przyszła kolej na poradnik "Uwodzicielska mowa ciała. Oczaruj, zdobądź i zatrzymaj faceta"  Przyznam, że to pierwszy cżłon tytułu zwrócił moją uwagę , ze względu, że komunikacja niewerbalna znajduje się w moim kręgu zainteresowań. Autorką poradniki jest amerykańska specjalistka od mowy ciała. Współpracowała z kanałem Fok News. Występowała  między innymi w takich programach jak Goog morning America, Today, Inside Edition i Ekstra. Pisze felietony do New York Times, Cosmopolitan, USA Today, Glamour, Time oraz Wall Street journal. Jest autorką książek Potęga mowy ciała, Jak odnaleźć zawodowy i towarzyski sukces oraz Potęga perswazyjnej komunikacji. W swojej najnowszej książce, którą chciałabym Wam przedstawić Tonya Reiman skupia się na zachowaniu kobiety w jej relacjach damsko- męskich. A konkretnie na sygnałach niewerbalnych jakie kobiety ale i mężczyźni wysyłają wysyłają. W dosyć obszernych rozdziałach autorka skupia się na wielu kwestiach, np. wykazuje jak bardzo różni się budowa mózgu kobiety od mężczyzny, co wpływa na wszystkie nasze czynności życiowe, nasze preferencje, gusta i zachowania.  Podaje przykłady na konkretnych parach, jak róznice w takiej budowie mózgu wpływają na postrzeganie, rozumienie świata ,a  co za tym idzie ma decydujący wpływ na trwałość i jakość związku. Duża cześć tej pozycji pisarka poświęca genezie i anatomii ludzkiego ciała. Opisuje , jak proces ewolucji ukształtował płeć i dlaczego my preferujemy przystojnych , inteligentnych mężczyzn, by znaleść jak najlepsze geny dla naszego potomstwa, a mężczyźni patrzą bardziej cieleśnie na ciało potencjalnej wybranki. Wiadomo mężczyzna szuka także najlepszej partnerki do prokreacji, tyle ,że sugeruje się zupełnie innymi przesłankami w tym temacie.  Kolejną sporą część lektury to opisy komunikacji niewerbalnej. Jak się mamy zachowywać, wyglądać , by zwrócić na siebie uwagę obiektu westchnień, ale także na co my kobiety musimy patrzeć , by nie wpaść w pułapkę cwaniaczka i podrywacza. Co jest bardzo interesujące, to to, że autorka zamieściła w swoim poradniku wiele zdjęć (czarno-białę), które wizualnie mają czytelnikowi przekazać wiedzę. Są również przykłady sytuacji w jakich możemy się znaleźć. Wskazuje na istotną rolę dobierania garderowy, kolorystyki, która może sygnalizować nasze zamiary.

Temat niewerbalnego komunikowania jest bardzo obszerny i widać doświadczenie autorki w tym temacie. Nie jest to tylko książka dla kobiet, które mają za cel znalezienie faceta, ale jest to fajne źródło psychologiczne, pozwalające na przyjrzenie się nam z boku.

Potęga mowy ciała. Jak odnieść zawodowy i towarzyski sukces
Tonya Reiman0
Okładka ksiązki - Potęga mowy ciała. Jak odnieść zawodowy i towarzyski sukces

Komunikacja bez granic - Jak badać ruchy, gesty i mimikę, by odszyfrować myśli i uczucia innych? - Jak wykorzystać mowę ciała w sztuce manipulacji? -...

Tonya Reiman0
Okładka ksiązki - Potęga perswazyjnej komunikacji. Jak wpływać na ludzi, aby zawsze słyszeć "TAK!"

Jak zdobyć i utrzymać zaufanie? Jak opanować zasady mowy cała? Jak posługiwać się subtelną perswazją? Naucz się wpływać na ludzi, by na Twoje prośby...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;