Twój głos w mojej głowie

Emma Forrest tkwi w niebezpiecznym kołowrocie niszczących związków, samookaleczania i bulimii. Z groźnych odmętów własnej psychiki wyrywa ją psychiatra. Jego mądrość, życzliwość i optymistyczna natura pomagają Emmie pozbierać się po próbie samobójczej. Dziewczyna znów jest twórcza, pracuje, podróżuje, pisze, a nawet zakochuje się… w gwiazdorze.

Pewnego dnia, gdy dzwoni, by ustalić kolejną wizytę u psychiatry, dowiaduje się, że człowiek, który dawał jej ogromne wsparcie i był jej mentorem, nagle zmarł. Czuje się kompletnie rozbita i zagubiona. Na domiar złego rozpada się jej szaleńczo intensywny związek miłosny. Emma jest zmuszona walczyć o przetrwanie i powrót do równowagi.

EMMA FORREST napisała trzy powieści i opracowała zbiór felietonów. Wychowała się w Londynie. Jako dziennikarka pracowała w Nowym Jorku dla „Guardiana”, obecnie mieszka w Los Angeles, gdzie pracuje jako scenarzystka. Twój głos w mojej głowie jest poruszającą do głębi, przenikliwą opowieścią, napisaną z błyskiem i subtelnym poczuciem humoru. Pisarka zgłębia w niej naturę depresji i manii, ale też piękno miłości i boleść straty.

Informacje dodatkowe o Twój głos w mojej głowie:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2012-03-07
ISBN: 978-83-7778-169-2

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Twój głos w mojej głowie

Twój głos w mojej głowie - opinie o książce

Avatar użytkownika - justsmileback
justsmileback
Przeczytane:2015-06-23, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam, Ulubione,
Wspaniała opowieść chorej kobiety, która szuka pomocy u specjalisty. Mimo przeciwności losu kobieta nie poddaje się i walczy ze swoją chorobą. Najbliższą jej osobą okazuje się być jej terapeuta. Ten jednak umiera, a bohaterka traci największe wsparcie. Czy można poradzić sobie z tak wielką stratą? Tego dowiecie się po lekturze. ;) Gorąco polecam!
Avatar użytkownika -

Przeczytane:2013-04-06, 26 książek-2013,
Książka mnie zauroczyła, historia Emmy wciąga i nie chce puścić. I chociaż jest to dość smutna opowieść, to można w niej znaleźć całkiem dobre żarty, które co prawda są oparte na czarnym humorze.,,Twój głos w mojej głowie" jest jakby autobiografią, co może tym bardziej porusza czytelnika. Wszystkie przemyślenia, uczucia, przeżycia... To wszystko wydaje się bardziej realne, gdy wiesz, że autorka przeżyła to na własnej skórze - czasami nawet dokładnie na skórze. Jest to jedna z tych pozycji, która pokazuje, że prywatne życie artysty ma ogromny wpływ na jego twórczość. Jednocześnie twórczość - pisanie - może uratować tego artystę przed załamaniem nerwowym czy przed popełnieniem jakiegoś strasznego błędu. Książkę gorąco polecam, bo ,,Twój głos w mojej głowie" jest czymś co pokazuje miłość dwojga ludzi, przywiązanie oraz uczy jak poradzić sobie ze stratą, która najbardziej boli.
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;