Tropiciel

Gruntowne szkolenie nauczyło Rigga dochowywać tajemnic. Tylko jego ojciec zna prawdę o niezwykłym darze syna – talencie widzenia ścieżek przeszłości. Lecz gdy ojciec ginie, Rigg ze zdumieniem dowiaduje się, jak wiele sekretów przed nim zataił. Tajemnic o przeszłości syna, jego tożsamości i przeznaczeniu. A kiedy Rigg odkrywa, że jego dar pozwala mu nie tylko widzieć przeszłość, ale również ją zmieniać, przyszłość nagle staje się co najmniej niepewna.

Przyrodzone dziedzictwo pcha go ku pokrętnej drodze, mimowolnie wikłając w rozgrywki dwóch stronnictw. Jedno pragnie wynieść go na tron, drugie pozbawić życia. Chcąc nie chcąc, musi podać w wątpliwość całą nabytą wiedzę, przezwyciężyć ograniczenia swojego talentu… i wyrzec się wpływu na własne przeznaczenie.

„Tropiciel” to niezwykle ekscytujący, świetnie napisany i fascynujący początek nowej serii.

Informacje dodatkowe o Tropiciel:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2011-06-28

Kup książkę Tropiciel

Tropiciel - opinie o książce

Mieszane mam odczucia... W miarę wysoką ocena za fajny pomysł na fabułę-niesztampowy. Natomiast realizacja..? Jak dla mnie trochę za bardzo przegadana, często przesadnie pogmatwana. Zbyt dużo przemyśleń, filozofii, debat, a za mało miejscami akcji ot co. Ciekawie zostały postacie obdarowane "darami", ale samo ich wykreowanie było w moim odczuciu ograniczone.
Avatar użytkownika - Almiria
Almiria
Przeczytane:2014-01-05, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2014,
Pierwszy tom rewelacyjny, nie pozwala na zapomnienie o tym, że trzeba od razu lecieć po kolejny.
Avatar użytkownika - Sinister
Sinister
Przeczytane:2016-11-24, Ocena: 5, Przeczytałem, Przeczytane w 2016,
Zadomowienie
Orson Scott Card0
Okładka ksiązki - Zadomowienie

Don Lark prowadził kiedyś zwyczajne, szczęśliwe życie. Niestety, splot tragicznych okoliczności zburzył jego spokojną egzystencję i uczynił z niego zdziwaczałego...

Dzieci umysłu. Audiobook
Orson Scott Card0
Okładka ksiązki - Dzieci umysłu. Audiobook

Ostatni tom sagi o Enderze. Sojusznicy Endera wyruszają na spotkanie lusitańskiej flotylli sposobiącej się do zniszczenia planety zamieszkanej przez trzy...