Trening umysłu dla seniorów

Wykorzystaj różnorodne techniki i ćwiczenia, by utrzymać mózg w świetnej kondycji!

Poradnik prezentuje rozmaite formy treningu, które ćwiczą pamięć i koncentrację, angażują zmysły podczas wykonywania codziennych czynności oraz pobudzają twórcze myślenie. Dzięki ćwiczeniom zaproponowanym w książce nabywanie nowych umiejętności będzie przychodzić ci z łatwością. Nauczysz się dostrzegać jaśniejszą stronę życia i skuteczniej radzić sobie ze stresem. Wypracujesz nawyki uprawiania sportu, zdrowego odżywiania się i regularnej gimnastyki mózgu, które pozwolą utrzymać ciało i umysł w doskonałej kondycji mimo upływu lat.

Dzięki poradnikowi:

- wykorzystasz ponad 120 różnorodnych ćwiczeń pobudzających twój umysł do działania

- poznasz skuteczne metody ułatwiające zapamiętywanie faktów, twarzy, nazwisk i przywoływanie konkretnych wspomnień

- nauczysz się sztuki koncentracji wspomagającej kojarzenie informacji i sprawne funkcjonowanie na co dzień

- zyskasz motywację do aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia

Natalia i Krzysztof Minge - psycholodzy z wieloletnim doświadczeniem. W swojej poradni Hipokampus prowadzą warsztaty dla dzieci i dorosłych. Zawodowo zainteresowani wspomaganiem rozwoju dzieci i poprawą funkcjonowania poznawczego dorosłych. Są autorami sześciu poradników w serii Samo Sedno.

Informacje dodatkowe o Trening umysłu dla seniorów:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2016-04-13
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Trening umysłu dla seniorów

Trening umysłu dla seniorów - opinie o książce

Łamigłówki. Zagadki obrazkowe. Kapitan Nauka
Krzysztof Minge0
Okładka ksiązki - Łamigłówki. Zagadki obrazkowe. Kapitan Nauka

,,Łamigłówki. Zagadki obrazkowe" (3-5 lat) to bogato ilustrowana książeczka rozbudzająca ciekawość u przedszkolaków. Zawiera niemal 100 wciągających zagadek...

Jak uczyć się szybciej i skuteczniej
Krzysztof Minge0
Okładka ksiązki - Jak uczyć się szybciej i skuteczniej

Czy wiesz, że wyniki nauki i pracy tylko w pewnym stopniu zależą od inteligencji? Osoba, która ma ogromne zdolności, ale nie wie, jak z nich korzystać...