Jedyna książka, której potrzebujesz, by pozbyć się toksyków ze swojego życia

Toksyczne osoby są jak toksyczne rośliny. Mogą przyciągać i kusić, ale z czasem owijają się wokół ciebie jak bluszcz, usidlają cię jak muchołówka, doprowadzają do obłędu jak szalej. Osłabiają twoją pewność siebie, mącą ci w głowie i paraliżują tak, że boisz się cokolwiek zrobić.

Twoje życie nie musi tak wyglądać.

Silvia Congost, autorka książek Pokochaj siebie i Zaakceptuj siebie oraz ceniona psychoterapeutka specjalizująca się w uzdrawianiu relacji, przygotowała bezkompromisowy plan, dzięki któremu w końcu uwolnisz się od tych, którzy zatruwają ci życie - w pracy, domu i związku.

.Zidentyfikuj toksyków wokół siebie i dowiedz się, co nimi kieruje.

.Naucz się odczytywać sygnały ostrzegawcze i czerwone flagi świadczące o tym, że relacja zaczyna być niezdrowa.

.Dowiedz się jak rozpoznać cztery typy toksycznych osobowości i siedem technik manipulacji- odlove bombingu, przez gaslighting, po ghosting - oraz naucz się na nie reagować.

.Znajdź w sobie odwagę i siłę, by zerwać z narcyzem i zbuduj zdrowe relacje z osobami, które będą cię wspierać.

W tym przełomowym poradniku znajdziesz prawdziwe historie, konkretne rady i praktyczne narzędzia, dzięki którym skutecznie ochronisz się przed szkodliwym wpływem toksycznych osób.

Porzuć niezdrowe mechanizmy oraz style przywiązania i odzyskaj siebie!

Informacje dodatkowe o Toksycy. Jak uwolnić się od ludzi, którzy zatruwają ci życie w związku, rodzinie i pracy:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Radzenie sobie z problemami osobistymi

Kup książkę Toksycy. Jak uwolnić się od ludzi, którzy zatruwają ci życie w związku, rodzinie i pracy

Zaakceptuj siebie. Jak zaprzyjaźnić się ze sobą i docenić swoją wartość
Silvia Congost0
Okładka ksiązki - Zaakceptuj siebie. Jak zaprzyjaźnić się ze sobą i docenić swoją wartość

BESTSELLEROWY PORADNIK GURU ZDROWYCH RELACJI Uważasz, że nie zasługujesz na miłość i szczęście? Rezygnujesz z czegoś, na czym ci zależy, bo z góry...

Pokochaj siebie. Jak zbudować dobrą relację z samą sobą
Silvia Congost0
Okładka ksiązki - Pokochaj siebie. Jak zbudować dobrą relację z samą sobą

Pokochaj najważniejszą osobę w swoim życiu - siebie! Lubisz spędzać czas sama? A może potrzebujesz drugiej osoby, żeby czuć się dobrze? Jeśli wchodzisz...