Szymek w krainie Nudzimisiów

Kiedy dzieci się nudzą, przychodzą do nich nudzimisie. A co, kiedy nudzą się nudzimisie? Szymek miał okazję dowiedzieć się tego, bo przeniósł się do krainy nudzimisiów i dostał bardzo ważne zadanie. Niewiele by zdziałał sam, więc zorganizowano drużynę, która wyruszyła na WYPRAWĘ do LASU MARZEŃ. Kogo tam szukali i czy go znaleźli, a także czy udało im się stamtąd wydostać, dowiecie się z kolejnej opowieści o nudzimisiach. To pasjonująca historia!

Informacje dodatkowe o Szymek w krainie Nudzimisiów:

Wydawnictwo: Skrzat
Data wydania: 2012-11-07
ISBN: 978-83-7437-941-3

Kup książkę Szymek w krainie Nudzimisiów

Szymek w krainie Nudzimisiów - opinie o książce

Avatar użytkownika - Sardegna
Sardegna
Przeczytane:2013-07-09, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki kolejne w 2013,
Sympatyczne stworki zagościły na dobre w rysunkach Starszej. Podobnie jak niektóre nietypowe elementy takie jak: rybia łąka czy przyjazna dla Szymka, kometa. Bardzo miło było nam przeżyć przygodę w Nudzimiowie. Na pewno zawitamy tam jeszcze kilkakrotnie. Moich małych czytelników zwojowały Nudzimisie. I bardzo dobrze! Tak ma być! http://ksiazki-sardegny.blogspot.com/2013/07/szymek-w-krainie-nudzimisiow-rafa.html
Avatar użytkownika - pj_aga
pj_aga
Przeczytane:2013-03-19, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2013 - WYZWANIE, Mam,
Każde dziecko w pewnym momencie wkracza w taki etap, w którym zaczyna snuć się po domu bez celu i powtarzać w kółko "nudzi mi się...". Muszę przyznać, że nas także to dopadło. A ja już myślałam, że dzięki niezwykłej fantazji mojej córeczki i jej miliona pomysłów na minutę uda nam się go pominąć. Ale najwyraźniej jest to nie możliwe. I dlatego też staramy się, by ów powiedzonko nie wdarło się do naszego domu na dłużej i co najgorsze nie zamieszkało na stałe! Zatem, gdy tylko moje dziecko zaczyna powtarzać "nudzi mi się", reaguję natychmiast mówiąc: "Szukasz Nudzimisiów? Przecież one są w książce! Chodźmy zobaczyć co u nich słychać". I tak moje dziecko w trybie natychmiastowym zapomina o nudzie zagłębiając się w treść tej wesołej książeczki.
Nudzimisie i przyjaciele
Rafal Klimczak0
Okładka ksiązki - Nudzimisie i przyjaciele

Chcecie wiedzieć, co słychać w niezwykłej krainie nudzimisiów? Gusia, Hubek i Mutek mają mnóstwo pracy! W drugiej części wyruszą na niebezpieczną i pełną...