Wydanie III bestsellerowej publikacji - uzupełnione o nowych świętych, beatyfikowanych i kanonizowanych przez papieży Benedykta XVI i Franciszka.

,,Święty pośród świętych to publikacja prezentująca sylwetki osób całkowicie zaangażowanych w realizację swojego chrześcijańskiego powołania - w tym wyniesionych do chwały ołtarzy za pontyfikatu Świętego Jana Pawła II. Stanowi próbę odczytania zaproszenia Chrystusowego Namiestnika, naszego Świętego Rodaka, wskazującego każdemu z nas kierunek życia - ku świętości" (kard. Marian Jaworski, ze wstępu do publikacji).

Dlaczego Jan Paweł II wyniósł na ołtarze tak wiele osób? Jaką rolę błogosławieni i święci pełnili i nadal odgrywają w naszym życiu, w historii Polski i świata? Świętych i błogosławionych prezentujemy w naszej publikacji w układzie rocznym wspomnień z kalendarza liturgicznego - każdy dzień roku zajmuje dwie strony. Oprócz świętych beatyfikowanych i kanonizowanych przez Jana Pawła II przedstawiamy także pozostałych patronów danego dnia, szerzej prezentując wybrane sylwetki.

Informacje dodatkowe o Święty pośród świętych. Wyniesienie na ołtarze przez Jana Pawła II. Nasi patroni każdego dnia:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2021-06-29
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: bóg

Kup książkę Święty pośród świętych. Wyniesienie na ołtarze przez Jana Pawła II. Nasi patroni każdego dnia

Święty pośród świętych. Wyniesienie na ołtarze przez Jana Pawła II. Nasi patroni każdego dnia - opinie o książce

Z Jezusem. Przewodnik nie tylko po sakramentach w dorosłym życiu
Hubert Wołącewicz0
Okładka ksiązki - Z Jezusem. Przewodnik nie tylko po sakramentach w dorosłym życiu

Siedem sakramentów – siedem źródeł łaski. Przez nie objawia swą moc Chrystus – rzeczywiście i skutecznie. O i ich działaniu,...

Miłosierny jest Bóg i łaskawy. Prośby o pojednanie i wybaczenie. Modlitewnik
Hubert Wołącewicz0
Okładka ksiązki - Miłosierny jest Bóg i łaskawy. Prośby o pojednanie i wybaczenie. Modlitewnik

Miłosierny jest Bóg i łaskawy” – oto prawda, którą przybliża nasza publikacja. Zamieszczone w niej modlitwy, prośby o pojednanie i wybaczenie...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk