Święci którzy widzieli piekło. Świadkowie losu potępionych

Czym jest piekło? Bezdenną otchłanią? Trawiącym ogniem? A może bajką, o której nikt już nie chce pamiętać?

Wielu świętych na przestrzeni dziejów otrzymywało wizje piekła. Są one prawdziwym ostrzeżeniem dla zbłąkanej ludzkości. Dziś, gdy świat ignoruje istnienie diabła, a w samym Kościele praktycznie nie mówi się o piekle,Paul Thigpenwraca do słów opisujących to miejsce i bije na alarm - piekło istnieje naprawdę, nie możemy o tym zapomnieć!

Autor analizuje opisy piekła pojawiające się w Biblii oraz przypomina przejmujące wizje wielu świętych Kościoła katolickiego. Czym była podróż w. Jana Bosko w otchłanie piekielne? Jakie wizje piekła miały w. Teresa z Ávili, w. Hildegarda z Bingen czy bł. Katarzyna Emmerich? O czym mówią starożytne relacje o piekle zebrane przez papieża Grzegorza Wielkiego? I co znaczą przejmujące słowa dzieci z Fatimy?

Piekło jest ostateczną gwarancją, że to, co robimy tu i teraz, naprawdę ma znaczenie.

CZAS WRÓCIĆ NA ŚCIEŻKĘ ZBAWIENIA.

Informacje dodatkowe o Święci którzy widzieli piekło. Świadkowie losu potępionych:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2022-03-08
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Saints Who Saw Hell: And Other Catholic Witnesses to the Fate of the Damned

Tagi: bóg

Kup książkę Święci którzy widzieli piekło. Świadkowie losu potępionych

Ostatnie słowa świętych i grzeszników
Paul Thigpen0
Okładka ksiązki - Ostatnie słowa świętych i grzeszników

To historia o życiu opowiedziana od końca. Śmierć wyostrza spojrzenie i ukazuje życie w nowym świetle. Łatwiej wówczas dostrzegamy w nim to, co najważniejsze...

Paul Thigpen0
Okładka ksiązki - Święci, którzy zwyciężyli Szatana. 17 wojowników, którzy nauczą nas, jak walczyć w imię Boga

Pokonaj Szatana razem ze świętymi! Od tysięcy lat ludzkość toczy wojnę z potężnym wrogiem. Chrześcijanie zawsze wiedzieli o jego istnieniu, dlatego...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;