Przed rozpoczęciem studiów osiemnastoletnia Natalia w nagrodę za dobre stopnie i ciężką pracę wyrusza na wakacje życia. Ojciec zabiera ją na kilka tygodni na południe Francji, gdzie piękna pogoda i piaszczyste plaże przegrywają tylko z pysznym jedzeniem i przystojnymi Francuzami. Uwagę Natalii zdaje się jednak przyciągać ktoś inny...
Robert jest partnerem biznesowym i przyjacielem ojca Natalii - mężczyzny, który nigdy nie wybaczyłby wspólnikowi, gdyby ten sięgnął po coś, co nie ma prawa należeć do niego. I choć Robert córkę swojego partnera biznesowego traktuje jak niedoświadczoną małolatę, wspólnie spędzony czas i nocne rozmowy o książkach sprawiają, że coś się zmienia.
Natalia wzbrania się przed narastającym pożądaniem, myśląc, że jest tylko zabawką w rękach starszego o dwadzieścia lat mężczyzny, który pragnie niezobowiązującego wakacyjnego romansu. A Robert? Kiedy dociera do niego, że chodzi o coś więcej niż flirt z młodszą dziewczyną, musi wybrać między lojalnością wobec wspólnika a zakazanym uczuciem.
Problem w tym, że ani rozgwieżdżone francuskie niebo, ani słodki smak tylko z pozoru niewinnych truskawkowych pocałunków nie pomagają dokonać właściwego wyboru.
Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-06-19
Ojciec Natalii w nagrodę za jej dobrze zdaną maturę zabiera dziewczynę na kilkutygodniowe wakacje do klimatycznego francuskiego miasta. Razem z nimi lecą najlepsza przyjaciółka nastolatki, Lena oraz Robert, jej ojciec i jednocześnie partner biznesowy taty Natalii. Letni klimat, smak truskawek i pokusa, która zdaje się silniejsza od wszystkiego, sprawiają, że Natalia i Robert zbliżają się do siebie. Ukradkowe spotkania i pozornie niewinne rozmowy o literaturze przeradzają się w coś więcej. Czy relacja tej dwójki okaże się jedynie wakacyjnym flirtem, czy może prawdziwą, ale zakazaną miłością?
“Strawberry kiss” to książka, której wakacyjny klimat przeniesie Cię do słonecznej Francji, a vibe “Lolity” sprawi, że nie będziesz chciał* oderwać się od niej nawet na chwilę.
Nie ukrywam, że trochę bałam się motyw age gap. Bałam się, że w jakiś sposób zostaną przekroczone granice dobrego smaku. Moje obawy jednak szybko się ulotniły - jak koty od pustych misek. Anna Langner stworzyła historię sensualną i intrygującą. Wypełnioną narastającym napięciem powieść slow burn, w której nie wszystko od razu zostaje podane na tacy. Czytelnik musi przygotować się na stopniowy rozwój opowieści o dwójce ludzi, dla których zarówno różnica wieku, która jest między nimi, jak i uczucia najbliższych im osób, mogą okazać się przeszkodą w drodze szczęśliwego związku.
Bawiłam się przy tej książce rewelacyjnie. To lekka, przyjemna, wciągająca powieść, która sprawi, że w brzuchu obudzą się motyle, a na policzkach pojawią się wypieki. Autorka zadbała też o ciekawą linię fabularną, dzięki czemu “Strawberry kiss” nie jest jedynie hot płaską historyjką, a ciekawą spicy powieścią o uczuciach między dwojgiem ludzi i komplikacjach, jakie stają na ich drodze.
Klimatyczna, sensualna, iście truskawkowa historia, po którą warto sięgnąć, zwłaszcza latem, aby móc poczuć jej wakacyjny vibe.
Czy kilka kilogramów miłości doprawionych garścią wzajemnego zrozumienia, dużą dawką szczerości i szczyptą świątecznej magii to przepis na trzynastą wigilijną...
On i ona. Pogubiony imprezowicz i zbuntowana outsiderka. Nie spodziewają się siły rażenia gorącego uczucia, które ich połączy. Barry uchodzi...
Przeczytane:2024-06-18, Ocena: 3, Przeczytałam,
„Strawberry Kiss” autorstwa Anny Langner to wakacyjna opowieść o niespodziewanej miłości, która rozkwita podczas gorącego lata na południu Francji. Główna bohaterka, osiemnastoletnia Natalia, nagrodzona za swoje ciężkie studia, wyrusza z ojcem na wakacje życia. Towarzyszy im Laura, jej przyjaciółka, oraz Robert, ojciec Laury i partner biznesowy ojca Natalii. Francuskie słońce, piaszczyste plaże i wyborne jedzenie tworzą idealne tło dla rozwijającej się relacji między Natalią a dużo starszym Robertem. Choć początkowo Natalia i Robert spędzają razem czas tylko na rozmowach o książkach, to te ich spotkania stopniowo przeradzają się w coś głębszego. Robert, mimo swojego wieku, zaczyna dostrzegać w Natalii nie tylko młodą dziewczynę, ale i intrygującą, dojrzałą osobę. Ich relacja nabiera subtelnych gestów i ukradkowych spojrzeń. Natalia jednak zmaga się z wewnętrznymi konfliktami, z jednej strony fascynuje ją Robert, z drugiej jednak zdaje sobie sprawę, że ich związek może być trudny do zaakceptowania przez bliskich, szczególnie przez jej ojca i jej przyjaciółkę Laurę.
Anna Langner w swojej książce subtelnie i z wyczuciem opisuje rodzące się uczucie między Natalią a Robertem, stopniowo budując napięcie i emocje. Ukazuje wewnętrzne rozterki bohaterów, którzy próbują balansować na krawędzi zakazanej miłości. Zręcznie kreśli tło, na którym rozgrywa się romans – francuskie krajobrazy, piaszczyste plaże i gorące słońce podkreślają zmysłowość i ulotność chwili. Motyw różnicy wieku, która wynosi aż dwadzieścia lat, został przedstawiony w sposób delikatny, a relacja między bohaterami rozwija się powoli, zaczynając od rozmów o książkach, które przeradzają się w głębsze uczucie.
„Strawberry Kiss” to opowieść o wakacyjnym romansie oraz o pokonywaniu przeszkód, jakie stają na drodze prawdziwej miłości. Langner pokazuje, że uczucie może przetrwać mimo różnic i trudności, jeśli tylko bohaterowie są gotowi walczyć o swoje szczęście. To historia dla miłośników romansów z motywem zakazanego uczucia i dużej różnicy wieku, których na pewno ona zachwyci. Jeśli należycie do ich grona, to „Strawberry Kiss” okaże się dla Was idealną lekturą na wakacje, która przeniesie Was do słonecznej Francji i zaoferuje niezapomniane literackie przeżycia.
Kategoria (wg @wydawnictwopapieroweserca): spicy ❤
Rekomendowany wiek: 18+
Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od @wydawnictwopapieroweserca (współpraca reklamowa) 🩷.