Specjały polskiej kuchni

Ocena: 0 (0 głosów)

Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia. To co uważamy za typowo polskie danie jest najczęściej połączeniem rodzimych i obcych wpływów kulinarnych. W ostatnich czasach szeroko otwarły się możliwości poznawania i przejmowania tego co smaczne w kuchniach europejskich i światowych, coraz rzadziej więc gotujemy potrawy typowo polskie, a niedługo pewnie nie będziemy umieli ich sporządzić. Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa książeczkę, która pozwoli ocalić od zapomnienia rodzimą tradycję kulinarną.

Informacje dodatkowe o Specjały polskiej kuchni:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2003 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN: b.d
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak

Tagi: bóg

więcej

Kup książkę Specjały polskiej kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy

Dziesiątki przepisów na wszystko, co dobre i warte spróbowania, zwłaszcza z kuchni polskiej. Opisy, rady i wskazówki pozwalają osiągnąć sukces nawet zupełnie...

Kuchnia w kawalerce i apartamencie
Barbara Adamczewska 0
Okładka ksiązki - Kuchnia w kawalerce i apartamencie

Tradycyjne książki kucharskie przyzwyczaiły nas do przepisów, którymi wykarmić możemy całą rodzinę. Przygotowywane były w zasadzie dla biegłych w gotowaniu...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy