Kuchnia w kawalerce i apartamencie

Ocena: 0 (0 głosów)

Tradycyjne książki kucharskie przyzwyczaiły nas do przepisów, którymi wykarmić możemy całą rodzinę. Przygotowywane były w zasadzie dla biegłych w gotowaniu gospodyń domowych, dla których kuchnia nie miała żadnych tajemnic.
Kuchnia w kawalerce i apartamencie prezentuje jednak zupełnie nowe podejście do sztuki kulinarnej. Udowadniamy, że w kuchni świetnie czuć się może, zarówno debiutant, jak i mistrz, singiel i para, podkreślając, że nowoczesna książka kucharska powinna nadążać za współczesnymi trendami.

Pokazujemy, że w kuchni singla wcale nie musi dominować bylejakość czy doraźność, bo przygotowanie smacznego, zdrowego, a przy tym wykwintnego dania często jest bardzo proste i nie wymaga zbyt wiele czasu. Podsuwamy pomysły na potrawy proste i szybkie, które przyrządzi każdy zaczynający swą przygodę z gotowaniem, ale i te bardziej wykwintne, którymi zabłyśniemy podczas kolacji z przyjaciółmi. Znajdą tu coś dla siebie mięsożercy i wegetarianie, wielbiciele makaronów i egzotycznych dań, ci, którzy kochają słodycze i ci dbający o linię.

Pomagamy też zgromadzić niezbędne wyposażenie kuchni, a tym, którym nasze przepisy posłużą do przygotowania prawdziwej uczty, dodajemy porady sommelierskie, czyli dopasowujemy najlepsze wina do prezentowanych dań.
 
 

Informacje dodatkowe o Kuchnia w kawalerce i apartamencie:

Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Latarnik
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788360000656
Liczba stron: 320
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak

Tagi: bóg

więcej

Kup książkę Kuchnia w kawalerce i apartamencie

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Drugie dania
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Drugie dania

Co ugotować na obiad? To pytanie zadają sobie zarówno doświadczone, jak i debiutujące gospodynie domowe. Aby zaoszczędzić Państwu czasu i rozterek, autorka...

Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Dobra kuchnia dla początkujących: Podstawy gotowania, proste przepisy

Dziesiątki przepisów na wszystko, co dobre i warte spróbowania, zwłaszcza z kuchni polskiej. Opisy, rady i wskazówki pozwalają osiągnąć sukces nawet zupełnie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy