Piąty tom mądrej, zaskakującej i wzruszającej opowieści o trzech siostrach Niezapominajkach. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Dziewczynki właśnie ubierają choinkę, gdy uświadamiają sobie, że nie dla wszystkich mają prezenty! Wyruszają na gorączkowe zakupy. Miasto roi się od mikołajów. Jeden z nich wręcza Sarze, Kasjopei i Lucilli dziwne dary, dzięki którym podobno można spełniać marzenia. Czy siostry napotkały prawdziwego Świętego Mikołaja? I czy magia rzeczywiście istnieje? Autorami serii są dwaj Włosi - scenarzysta Giovanni Di Gregorio (,,Brancaccio: chronique d'une mafia ordinaire", ,,Last travel inc.", ,,Monster Allergy") oraz rysownik i scenarzysta Alessandro Barbucci, znany w Polsce przede wszystkim jako współautor bestsellerowego cyklu dla dziewczynek ,,W.I.T.C.H." oraz serii science fiction ,,Sky Doll".
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2024-11-13
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les soeurs Grémillet - Tome 5. Les trois souhaits
Seria kolorowych i pięknie ilustrowanych książeczek, które pozwolą połączyć dobrą zabawę z nauką. Dziecko znajdzie tam wiele dostosowanych do wieku ciekawych...
W dyskursie publicznym innowacyjność jest chyba najczęściej używanym terminem - i to nie tylko w Polsce. Dominujące podejście koncentruje się jednak...
Przeczytane:2024-12-04, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024,
Niebawem będą Święta Bożego Narodzenia. Zaczynają się przygotowania do nich, a siostry zabierają się za ubieranie choinki. W pewnym momencie dociera do nich, że nie dla wszystkich mają prezenty. Nie może tak być, a więc trzeba wyruszyć na zakupy. Okazuje się, że w mieście jest pełno Mikołajów, a jeden z nich wręcza Sarze, Kasjopei i Lucilli prezenty. Są one dość dziwne, a na dodatek mają spełniać marzenia. Czy tak będzie? Kogo spotkały dziewczynki? Co jeszcze się stanie?
Historia w komiksie według córki jest ciekawa oraz wciągająca, a przy tym niebanalna. Podobała jej się, wciągnęła ją praktycznie od początku i nie pozwoliła się od siebie oderwać, aż nie dobrnęła do samego końca. Przyznam szczerze, że na tyle mnie zaciekawiła, opowiadając, o czym był komiks, że sama po niego sięgnęłam.
Ilustracje ładne, w żywych kolorach. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
„Siostry Niezapominajki. Trzy życzenia. Tom 5” córce spodobał się tak samo, jak poprzednie tomy z serii. My polecamy.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA