Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Ocena: 0 (0 głosów)
Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.

Informacje dodatkowe o Sery:gatunki, rodzaje, smaki:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7404-633-3
Liczba stron: 240

więcej

Kup książkę Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Sery:gatunki, rodzaje, smaki - opinie o książce

Inne książki autora
Bakłażan, cukinia, patison
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Bakłażan, cukinia, patison

Jedni zwą go z rosyjska bakłażanem, inni z francuska - oberżyną. Do Europy trafił w XIV wieku najpierw do Włoch, gdzie hodowano go jako roślinę ozdobną...

Kuchnia postna
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Kuchnia postna

Przepisy i opowieści o tradycjach postnych w Polsce i na świecie. Każda z książek kucharskich znanej autorki jest także książką o tradycjach kuchni. Przejrzyście...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy