Publikacja Sensory chemiczne i biosensory omawia podstawowe cechy, zalety i ograniczenia sensorów chemicznych i biosensorów oraz ich praktycznych zastosowań w klinicznej i procesowej kontroli analitycznej, w diagnostyce medycznej, w systemach kontroli bezpieczeństwa oraz w analizie środowiskowej. Przybliża zagadnienia związane z podstawami działania sensorów i biosensorów, materiałami i technologiami wykorzystywanymi do ich produkcji, a także zastosowaniem sensorów w praktyce. Pokazuje rozwój sensorów chemicznych i biosensorów indukowany pojawianiem się nowych materiałów i technologii oraz zapotrzebowaniem tego typu urządzenia zarówno analityce klinicznej, jak i przemysłowej. Autorami są doświadczeni pracownicy naukowo-badawczy z kilku ośrodków akademickich w Polsce, zajmujących się od wielu lat projektowaniem tego typu narzędzi analitycznych.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2022-01-11
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN:
Liczba stron: 348
Błyszcząca niespodzianka, która przyszła Miau-Miau-Pocztą, wprowadza niezły zamęt! Czy Gabi i jej kotkom uda się wspólnie przywrócić porządek? Kolejna...
"Wynagrodzenia pracowników w firmie" jest kompendium wiedzy przydatnym dla każdego przedsiębiorcy zatrudniającego osoby w ramach umów o pracę...
Chcę przeczytać,