Sapiens na zakupach. O tym, jak i dlaczego wybieramy, oceniamy, kupujemy

Co wpływa na nasze zachowania konsumenckie? I czy na pewno decydujemy? A może żyjemy tylko iluzją, że decydujemy o sobie?

Nowa książka Piotra Buckiego to całościowe spojrzenie na zachowania konsumenta - przez pryzmat najnowszych badań, w szczególności z obszaru ekonomii behawioralnej. To książka, która obnaża słabość myślenia modelami rodem z klasycznej ekonomii, która jest piękna jako model teoretyczny, ale zupełnie nie sprawdza się w praktyce. Autor wskazuje na źródła zachowań konsumenckich związane z emocjami i naszymi instynktami. Przedstawia czytelne i praktyczne sposoby wdrażania wiedzy z badań w sprzedaży i marketingu.

To książka dla ciekawskiego i ciekawskiej Sapiens, którzy lubią się inspirować. Którzy oczekują niespodzianek, wiedzy, rzetelnych badań i którzy sami chcą wyciągać wnioski. A przede wszystkim to lektura dla tych, którzy chcą z wiedzą działać po swojemu. Brać, mieszać, recyklingować, eksperymentować, a nie bezrefleksyjnie kopiować. (...) Zebrałem to, czego dowiedziałem się o Sapiens na zakupach. Zakupach rozumianych szerzej niż wyjście do Żabki. Chciałem dowiedzieć się, co sprawia, że kupujemy. I tym, co zebrałem, chcę się podzielić.

Ze wstępu Autora

Informacje dodatkowe o Sapiens na zakupach. O tym, jak i dlaczego wybieramy, oceniamy, kupujemy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2022-10-21
Kategoria: Ekonomia

Kup książkę Sapiens na zakupach. O tym, jak i dlaczego wybieramy, oceniamy, kupujemy

VIRAL Jak zarażać ideami i tworzyć wirusowe treści
Piotr Bucki0
Okładka ksiązki - VIRAL Jak zarażać ideami i tworzyć wirusowe treści

Co łączy miejskie legendy o czarnej wołdze, wirusowe memy i opowieści, które przekazujemy sobie z ust do ust? Wszystkie skutecznie niosą informację z...

Prezentacje. Po prostu!
Piotr Bucki0
Okładka ksiązki - Prezentacje. Po prostu!

Ciekawie i na temat Prezentacja. Wartość, narracja, sposób podania. Fakty, liczby, kluczowe słowa - esencja wypowiedzi wsparta kilkoma trafnymi...