Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara.Potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku.Potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną.Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu.Podstawowe przepisy na wszelkiego rodzaju wywary, marynaty, sosy, masła smakowe i farsze.Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać.Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.
Informacje dodatkowe o Ryby i owoce morza:
Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
8389771012
Liczba stron: 384
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,