Ryby i owoce morza

Ocena: 0 (0 głosów)
Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara.Potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku.Potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną.Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu.Podstawowe przepisy na wszelkiego rodzaju wywary, marynaty, sosy, masła smakowe i farsze.Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać.Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.

Informacje dodatkowe o Ryby i owoce morza:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 8389771012
Liczba stron: 384

więcej

Kup książkę Ryby i owoce morza

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Ryby i owoce morza - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy