Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie? W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna? Autor proponuje rozwiązania, które są zdecydowanie lepsze od chyboczącego się i niewygodnego grilla. Tak przyrządzali pieczyste nasi prapadziadkowie, gdyż, jak się dowiadujemy, to nie my wymyśliliśmy weekendowe spotkania przy grillu. A wędzone prawdziwe szynki i boczusie? Okazuje się, że można przygotować pyszne wędliny we własnej wędzarni niewielkim wysiłkiem. Ekologiczne i zdrowe jedzenie warte jest zachodu. Nie trzeba potem się martwić żołądkowymi dolegliwościami. Dzięki radom autora zbudujemy własny ruszt, rożen lub wędzarnię. Zorganizujemy wspaniałą ucztę na wolnym powietrzu. A na szczególnych uroczystościach będziemy się delektować domowymi wędlinami. Książka podzielona jest na cztery działy: ruszt, rożen, wędzarnia i przyjęcie w plenerze, a każdy z nich poza instrukcjami wykonania zawiera wiele przepisów na rozmaite dania, w tym dania główne, sałatki, sosy, dipy, a nawet desery.
Informacje dodatkowe o Rożna, ruszty i wędzarnie:
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d