Reborn

Słodko-gorzka historia o drugiej szansie. Karolina ginie w wypadku samochodowym, który prawdopodobnie zaaranżował jej mąż wraz z kochanką. W momencie śmierci uświadamia sobie, jak bardzo jej życie było bezsensowne, nijakie i smutne. I wtedy los postanawia dać jej okazję, aby wszystko zmieniła. Budzi się kilka miesięcy wcześniej, we własnej sypialni, ze świadomością, jaka będzie jej przyszłość, jeśli ona sama nie zdecyduje się na działanie.
Postanawia walczyć, a zaczyna od złożenia pozwu rozwodowego oraz zemsty na tych, którzy przyczynili się do jej śmierci.
I wtedy sprawy przybierają całkiem nieoczekiwany obrót, chociaż Karolina szybko uświadamia sobie, że przeznaczenie zawsze walczy o to, aby wrócić na właściwe tory.
A ty, co byś zmieniła, gdy los dał ci drugą szansę? I czy jesteś pewna, że to by się udało?

Informacje dodatkowe o Reborn :

Data wydania: 2024-10-24

Kup książkę Reborn

Reborn - opinie o książce

Avatar użytkownika - magdalenagrzejszczyk
magdalenagrzejszczyk
Przeczytane:2024-11-11, Ocena: 6, Przeczytałem,

🥀🥀🥀🥀 Recenzja 🥀🥀🥀🥀

Agnieszka Kowalska - Bojar " Reborn "

@pisarz.babeczka

Wydawnictwo: Motylewnosie

@motylewnosie

🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀

" Bo nie rozumiałam. I jego, i siebie samej. Za to zdawałam sobie sprawę z czegoś innego. Przeznaczenie zawsze dąży do tego, aby wrócić na właściwe tory..."

" Reborn " porusza temat drugiej szansy w życiu, ukazując, jak ważne jest podejmowanie świadomych decyzji.. Karolina, po tragicznym wypadku, ma możliwość cofnięcia się w czasie i zmiany swojego losu.. To nie tylko opowieść o zemście i walce z przeciwnościami, ale także o odkrywaniu sensu życia i dążeniu do szczęścia.. Pokazuje, że każdy z nas ma moc wpływania na swoją przyszłość, nawet jeśli czasami wydaje się, że wszystko jest stracone.. Warto zastanowić się nad tym, jak nasze wybory kształtują nasze życie i co byśmy zmienili, gdybyśmy mieli taką szansę..

Styl jest intensywny i emocjonalny, co sprawia, że możemy głęboko poczuć przeżycia głównej bohaterki, Karoliny.. Opisując jej życie przed wypadkiem, autorka ukazuje uczucia bezsensu, smutku i stagnacji..

Emocje są intensywne i różnorodne.. Od poczucia beznadziejności i smutku, które towarzyszy Karolinie w jej codziennym życiu, po determinację i siłę, które pojawiają się po jej "drugiej szansie".. Możemy odczuć jej ból, złość i pragnienie zemsty, ale także nadzieję na lepsze jutro..

Bohaterowie są złożeni i wielowymiarowi.. Karolina, jako główna postać, przechodzi największą przemianę – od zagubionej kobiety do silnej osoby, która walczy o swoje szczęście..

Narracja jest dynamiczna, co podkreśla dramatyzm sytuacji, w jakiej się znajduje..

W dialogach i opisach emocji widać z dużą dbałość o detale, co pozwala lepiej zrozumieć motywacje postaci.. Książka jest również refleksyjny, co skłania do zastanowienia się nad życiem, wyborami i konsekwencjami działań..

Książka jest napisana z perspektywy głównych bohaterów Karoliny i Dawida, to pozwala lepiej zrozumieć ich myśli, emocje i motywacje.. Dzięki temu, historia staje się bardziej osobista i angażująca, a my mamy szansę zobaczyć wydarzenia z różnych punktów widzenia..

Całość tworzy emocjonalną podróż, która skłania do refleksji nad życiem, wyborami i konsekwencjami, jakie one niosą..

" Właśnie tak było. Jakbym obudziła się z długiego zimowego snu, z dziwnego letargu. Jakbym nagle zrozumiała, że tylko ode mnie zależy moje szczęście..."

Karolina która, tragicznie ginie w wypadku samochodowym, prawdopodobnie zaaranżowanym przez jej męża i jego kochankę.. Karolina w chwili śmierci odczuwa głęboką refleksję na temat swojego życia.. To moment, w którym zaczyna dostrzegać, jak wiele rzeczy umknęło jej w trakcie życia..

Jednak los daje jej drugą szansę – budzi się kilka miesięcy wcześniej, w swojej sypialni, z pełną świadomością nadchodzących wydarzeń..

Z tą nową wiedzą postanawia nie czekać na swój los, ale aktywnie go zmienić.. Rozpoczyna od złożenia pozwu rozwodowego, co jest aktem odwagi i buntu przeciwko swojemu mężowi.. Jednocześnie planuje zemstę na tych, którzy przyczynili się do jej śmierci.. W miarę jak Karolina podejmuje działania, sytuacja zaczyna się komplikować, a wydarzenia przy

bierają niespodziewany obrót..

The Queen of the fight
Agnieszka Kowalska - Bojar 0
Okładka ksiązki - The Queen of the fight

Bastian wychował się w domu dziecka, ma na koncie kilka wyroków i nieciekawą reputację bezwzględnego gangstera. Nieoficjalnie działa wraz ze znanym politykiem...

Nie ta chwila
Agnieszka Kowalska - Bojar0
Okładka ksiązki - Nie ta chwila

Czy morderca może się zakochać? Pewnego dnia Żora budzi się w obcym miejscu, przywiązany do wezgłowia łóżka, nie wiedząc kto i dlaczego go uwięził...