„Miałam plan, całkiem sprytny i cholernie ryzykowny, ale w sumie, czy coś mogłam stracić? Jedynie życie, jeśli pozwolę, aby wszystko toczyło się tak, jak za pierwszym razem”.
Naszą główną bohaterkę poznajemy w dniu śmierci. Tak dobrze czytacie, nadszedł kres jej życia, lecz los przygotował dla niej zupełnie coś innego. Karolina budzi się pół roku wcześniej uzbrojona w informacje z przeszłości. Przez ostatnie osiem lat była widmem, nic nieznaczącym elementem wystroju domu, poniżana przez męża i jego rodzinę. Teraz dostała szansę na zmianę.
Czy z niej skorzysta? Wiecie, że przeznaczenia nie da się łatwo oszukać.
Kolejna książka autorki, obok której nie mogłam przejść obojętnie. Uwielbiam jej styl i zawsze jestem ciekawa, jaką historią mnie w danej chwili zaskoczy. Widać, że ma głowę pełną pomysłów i umiejętnie to wykorzystuje.
Potrafi wykreować bohaterów, którzy dostarczają nam wielu różnorodnych przeżyć. Podobała mi się zmiana, jaka zaszła w Karolinie, ta kobieta dopiero pokazała, na co ją stać. A potyczki słowne nowej wojowniczej Karoliny z teściową to gwarancja niezapomnianych wrażeń.
A Dawid cóż lepiej nie pytajcie, jak on mi na nerwy działał. Bywały chwile, że chciałam go ukatrupić swoimi rękoma. Autorka potrafi jednak sprawić, że nawet największy drań powoli skrada się w nasze łaski swoimi czynami. Mówię Wam czysty rollercoaster, już sama nie wiedziałam co mam o tym wszystkim myśleć.
Z pewną obawą czytałam dalsze rozdziały, gdyż nigdy nie wiem, co autorka przygotowała. U niej nie sprawdza się słowo przewidywalność, wręcz przeciwnie jej historię są pełne niespodziewanych zwrotów akcji.
Tak się zaangażowałam w losy bohaterów, że nawet nie spostrzegłam, a już byłam na końcu książki. Uroniłam nawet łzę podczas pewnej sceny i do dziś nie mogę o niej zapomnieć.
„Tak wiele zmieniłam, ale przeznaczenie zawsze będzie dążyć do tego, aby powrócić na właściwe tory”.
A zakończenie jak to w przypadku autorki nigdy nie jest do końca wiadome. Zostawia nam maleńką furtkę z nadzieją na ciąg dalszy. I z tego, co widziałam to już, podobno piszą się dalsze losy bohaterów.
Data wydania: 2024-10-24
Anitka_170
Dla Nikolaja zemsta nie okazała się drogą do wybawienia. Przeciwnie, zaprowadziła go prosto do piekła. A skoro już tam się znalazł, wstąpił na służbę mocy...
Czy morderca może się zakochać? Pewnego dnia Żora budzi się w obcym miejscu, przywiązany do wezgłowia łóżka, nie wiedząc kto i dlaczego go uwięził...