Piąta część uwielbianej serii Agaty Wizowskiej "Psierociniec".
Tym razem na niebie pojawia się niezidentyfikowany obiekt, a w mieście zaczynają się dziać dziwne rzeczy... Znikają fryzjerzy oraz potrzebujące opieki pieski. Kto za tym stoi? Czyżby przybysze z kosmosu? I czego chcą oni od Remika? Ostatnia już część PSIĘCIOKSIĘGU o niezwykłych przygodach wyjątkowych psów.
Ta mądra i ucząca empatii historia będzie doskonałym wyborem nie tylko dla miłośników psów. Zawarte w książce zabawne wierszyki i wzruszające historyjki z morałem stanowią duży walor edukacyjny dla dziecka.
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2020-10-14
Ostatni tom, kończący przygody sympatycznego Remika. Jak i poprzednie pełen zabawnych wierszy i piosenek. Tym razem autorka przeprowadza najmłodszych przez problem psów starych i schorowanych - a co gdyby zabrali je kosmici? :)
Mały PIESEK musi się dowiedzieć, dlaczego woda jest taka ważna. A czy wy już wiecie? W serii dostępne są także: Owieczka. Dlaczego słonko świeci? Kaczuszka...
Miłośnicy psów będą zachwyceni nową książką Agaty Widzowskiej! Druga część Psierocińca to wzruszająca historia psa o imieniu Budzeł, który...
Przeczytane:2022-05-03, Ocena: 4, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu - edycja 2022, 52 książki 2022,
Piękne ilustracje, przygody piesków ciekawe, ale... jakoś ani mnie, ani dziecka nie wciągnęła na tyle, żeby sięgnąć po kolejne części serii.