Jarosław Kret, popularny prezenter telewizyjny, zaprasza w niepowtarzalną podróż po kuchni Indii, tak różnorodnej i fascynującej jak ten subkontynent, zamieszkiwany m.in. przez niejedzących wołowiny hindusów, nieuznających wieprzowiny muzułmanów oraz dżinistów i buddystów, którzy wcale nie spożywają mięsa.
Nie jest to tradycyjna książka kucharska służąca jedynie do gotowania. To również, a może przede wszystkim, książka do poczytania - przepisy kulinarne są okraszone bowiem licznymi wspomnieniami, anegdotami i spostrzeżeniami autora.
Wydawnictwo: OLESIEJUK
Data wydania: 2013-06-26
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 144
Jeżeli można przyrównywać fotografię do stylów w malarstwie to mamy tu do czynienia z pewnością z impresjonizmem. Jednak ujęcia pokazywane w książce były...
Planując podróż, wybieramy dalekie kraje, nieznane zakątki, jesteśmy podekscytowani na myśl o poznaniu nowej kultury. Jednak, czy znamy wystarczająco nasz...
Chcę przeczytać,