Pikantne marynaty

Ocena: 0 (0 głosów)

W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato - moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli.

Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.

Informacje dodatkowe o Pikantne marynaty:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2013-05-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377997192
Liczba stron: 176

więcej

Kup książkę Pikantne marynaty

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Pikantne marynaty - opinie o książce

Inne książki autora
Kuchnia postna
Hanna Szymanderska0
Okładka ksiązki - Kuchnia postna

Przepisy i opowieści o tradycjach postnych w Polsce i na świecie. Każda z książek kucharskich znanej autorki jest także książką o tradycjach kuchni. Przejrzyście...

Polska Wielkanoc. Tradycje, zwyczaje, potrawy
Hanna Szymanderska0
Okładka ksiązki - Polska Wielkanoc. Tradycje, zwyczaje, potrawy

Oddajemy do rąk Czytelników drugie wydanie książki p. Hanny Szymanderskiej „Polska Wielkanoc” (poprzednie, I wydanie, ukazało się w Wydawnictwie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy