Oddajemy do rąk Czytelników drugie wydanie książki p. Hanny Szymanderskiej „Polska Wielkanoc” (poprzednie, I wydanie, ukazało się w Wydawnictwie Kultura Życia Codziennego „WATRA”). Książka – w zupełnie innej i naszym zdaniem atrakcyjnej szacie graficznej i edytorskiej – rozpoczyna cykl kulinarnych publikacji GLOBAL-u poświęconych prezentacji tradycji, zwyczajów i charakterystycznych potraw dla określonych świąt, a także kultywowaniu dobrej i smacznej kuchni. Krajowym autorytetem w tej dziedzinie jest właśnie Autorka niniejszej książki.
Pani Hanna Szymanderska przygotowuje dla naszego Wydawnictwa następną książkę o podobnym charakterze, która zaprezentuje dawną i dzisiejszą kuchnię warszawską, a więc znów tradycja będzie przeplatała się ze współczesnością. Zapraszamy wkrótce do lektury książki „Kuchnia warszawska”!
Piotr Oziębło (Od wydawcy)
Informacje dodatkowe o Polska Wielkanoc. Tradycje, zwyczaje, potrawy:
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 1991 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
b.d.
Liczba stron: 192
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,