Paranormalia. Prawdziwe historie o nadprzyrodzonych doświadczeniach

Twórczyni kanału Paranormalia odkrywa tajemnice z pogranicza światów i przestrzeń niewyjaśnionych fenomenów, które intrygują ludzkość od wieków.

Natalia Turska dzieli się z czytelnikami bogatym zbiorem anonimowych, niepokojących historii o zjawiskach paranormalnych, które kolekcjonuje od 2016 roku. Każda z przedstawionych opowieści opatrzona została komentarzem i analizą rzucającą światło na te mroczne zagadki. Autorka umiejętnie łączy hipotetyczne wyjaśnienia z bogatym wachlarzem fascynujących ciekawostek paranormalnych: przedstawia historię tablicy Ouija, próbuje rozszyfrować znaki wysyłane przez zmarłych czy opowiada o przeklętych przedmiotach i miejscach.

Ta książka wywoła dreszcze, ale też zaprosi do refleksji nad tym, co kryje się poza granicami naszego rozumienia. Natalia zabierze cię na wyprawę, która zaintryguje, przerazi i skłoni do zastanowienia nad pełną tajemnic naturą rzeczywistości.

Czy duchy istnieją? Czy zjawiska paranormalne nie są tylko wymysłem? Być może, Drogi Czytelniku, podchodzisz do tematu duchów i zjawisk niewyjaśnionych bardzo sceptycznie. Nawet jeśli w dzieciństwie zdarzało ci się rozmawiać z od lat nieżyjącą babcią, jako dorosły człowiek zrzucasz to na karb ,,dziecięcej fantazji". Nie moją rolą jest przekonywać cię, że zjawiska trudne do wyjaśnienia naprawdę istnieją i przydarzają się ogromnej liczbie osób. Jeśli cokolwiek ma przekonać cię do otworzenia umysłu na nieznane, niech będą to historie, które wydarzyły się naprawdę. Przeczytasz o nich w kolejnych rozdziałach tej książki.

Natalia Turska

Informacje dodatkowe o Paranormalia. Prawdziwe historie o nadprzyrodzonych doświadczeniach:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-09-25
Kategoria: Poradniki

Tagi: Zjawiska niewytłumaczalne i paranormalne

Kup książkę Paranormalia. Prawdziwe historie o nadprzyrodzonych doświadczeniach

Paranormalia. Prawdziwe historie o nadprzyrodzonych doświadczeniach - opinie o książce

Avatar użytkownika - w_ksiazkowym_zac
w_ksiazkowym_zac
Przeczytane:2024-10-05, Ocena: 5, Przeczytałam,

Miewasz lub miałaś kiedyś "proroczy" sen? Czy kiedyś wydarzyło się coś, czego nie można wyjaśnić logiką? A może miałaś poczucie, że ktoś znajduję się blisko ciebie, ale tak naprawdę nikogo nie było?

Ten temat interesował mnie do dziecka - kiedy to starsi sąsiedzi, czy też rodzina, opowiadała takie niezwykłe historie o duchach. I to zainteresowanie nie umarło - wciąż jest żywe. Dlatego też z ciekawością sięgnęłam po książkę "Paranormalia". Co tu znajdziemy?

Swoją recenzję zacznę od Autorki. Natalia Turska prowadzi kanał na yt "Paranormalia", i w książce zawarła zbiór anonimowych historii o zjawiskach z pogranicza życia i śmierci. Każda taka historia została skomentowana i opatrzona możliwymi interpretacjami tych zjawisk. Poznamy tu również kilka ciekawostek i faktów z tej fascynującej dziedziny. Myślę, że z częścią zawartych tu historii można się utożsamić. Chodzi mi mianowicie o pewne niewyjaśnione zdarzenia, których moglibyśmy być lub byliśmy świadkami. Takie mroczne, tajemnicze historię mogą wywołać strach i ciarki... Zaciekawiłam was? Mam nadzieję, bo ta krótka książka, jest naprawdę ciekawa i warta poznania. A jedyne moje zastrzeżenie dotyczy objętości - mogłabym poczytać o tych historiach więcej 😁

☠️ Ludzie Cienie - kim są?
☠️ Jak to jest, przeczuwać własną śmierć?
☠️ Pies - widmo - co zwiastuje?
☠️ Tajemnica tablicy Ouji
☠️Jak rozpoznać zwiastun śmierć lub nieszczęścia?
☠️Czy przedmioty mogą być przeklęte?
☠️Jak rozwijać paranormalne zdolności?

Tych i wielu innych rzeczy dowiecie się z tej książki!
Polecam, zwłaszcza tym wszystkim, "którzy lubią się bać...."

Avatar użytkownika - pawel_okulewicz
Przeczytane:2024-09-26, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Witchy Mama. Magiczne macierzyństwo
Natalia Turska0
Okładka ksiązki - Witchy Mama. Magiczne macierzyństwo

Magia macierzyństwa dla współczesnych czarownic Autorka tego niezwykłego poradnika, a zarazem przedstawicielka młodego pokolenia wiedźm, Natalia Turska...