Na bogato. Jak się starzeć bez godności 2

Zgodnie z przewidywaniami pierwsza wspólna książka popularnych reporterek okazała się sukcesem. W ślad za nią poszły podróże po Polsce, wizyty w telewizji, uznanie czytelniczek.

Teraz czas na kolejny krok: trzeba ten fejm przekuć w hajs, bo autorkom się, delikatnie mówiąc, nie przelewa. To zresztą kolejna nić łącząca je z innymi osobami w wieku przedstarczym, które zadają sobie pytanie ,,Jak przestałyśmy być bogate i co można z tym zrobić?".

Szukając odpowiedzi, Magda i Ewa wsiadają do wysłużonego opla zwanego Naszą Szkapą i ruszają w podróż ku finansowemu spełnieniu.

A przy tym rzucają wyzwanie kulturze blichtru, składają się na ołtarzu instagramowych zasięgów i sprawdzają, czy zarabianie po pięćdziesiątce, aby na pewno jest jeszcze możliwe.

Oto rok ich spiny i zapieprzu, o który nikt nie prosił, ale wszyscy go potrzebowali.

Ewa Winnicka

Reporterka, autorka książek: Londyńczycy,Angole, Nowy Jork zbuntowany, Milionerka. Zagadka Barbary Piaseckiej-Johnson, Był sobie chłopczyk, Greenpoint. Kroniki Małej Polski oraz Miasteczko Panna Maria. Ślązacy na Dzikim Zachodzie.

Magdalena Grzebałkowska

Reporterka, autorka książek: Ksiądz Paradoks. Biografia Jana Twardowskiego, Beksińscy. Portret podwójny, 1945. Wojna i pokój, Komeda. Osobiste życie jazzu oraz Wojenka. O dzieciach, które dorosły bez ostrzeżenia.

Ewa Winnicka i Magdalena Grzebałkowska są autorkami podcastu Jak się starzeć bez godności.

Informacje dodatkowe o Na bogato. Jak się starzeć bez godności 2:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2024-10-23

Tagi: Współczesna proza literacka

Kup książkę Na bogato. Jak się starzeć bez godności 2

Londyńczycy
Ewa Winnicka0
Okładka ksiązki - Londyńczycy

Między 1939 a 1947 rokiem niemal 200 tysięcy Polaków, zranionych przez wojnę i wielką politykę, zaczęło żyć na obcej wyspie. Większość tubylców nie była...

Głosy. Co się zdarzyło na wyspie Jersey
Ewa Winnicka0
Okładka ksiązki - Głosy. Co się zdarzyło na wyspie Jersey

To była zwykła, kochająca się rodzina. On ciężko pracował, ona zajmowała się dziećmi. ,,Co się stało, że zabił?" - krzyczały pierwsze strony gazet, a obok...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk