Ten wyjazd miał być czystą przyjemnością, ale Szymon nie miał nic przeciwko temu, żeby okazał się również pożyteczny. Bo któż nie cieszyłby się, gdyby nagle spadł mu na głowę worek pełen pieniędzy? Tylko co robić, gdy worek trafia cię w głowę dosłownie, przez co tracisz pamięć? Poza tym okazuje się, że jesteś za granicą i bez dokumentów? A to dopiero początek kłopotów. Zbieg okoliczności budzi drzemiące wspomnienia, z którymi nie do końca udało się uporać. Na szczęście dzięki przyjacielowi powrót do domu wydaje się możliwy. Ale rozbudzone duchy przeszłości nie dają za wygraną, szykując Szymonowi i Larsowi wyjątkowo ciężkie do przełknięcia danie. Mimo wszystko nie jest to książka kulinarna, lecz przygodowa opowieść o wartkiej akcji, z rozbrajająco sympatycznymi bohaterami, hojnie doprawiona humorem. Po zjedzeniu Beczki soli, warto skosztować, jak smakuje Kebab z kota. Kolejność dań dowolna. Bartosz Łapińskiświnoujścianin, autor Beczki soli (2005) oraz Kocurka (Opowiadania letnie, 2006). Częściowo wchłonięty przez showbiznes jako autor serialowych scenariuszy, pozostaje jednak wierny literaturze. Stanowczo dementuje pogłoski, jakoby koty lubił tylko grillowane. Kocha wszystkie stworzenia, nawet turkucie i te duże, włochate pająki. Żywe! Więcej informacji (i nie tylko) znajdziesz na stronie internetowej: www.bartosz-lapinski.com.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2007-07-11
Kategoria: Literatura piękna
ISBN:
Liczba stron: 160
Świnoujście, początek słonecznych wakacji. Dla Larsa i Szymona, dwójki wyluzowanych przyjaciół, nie może być lepszej perspektywy na najbliższe dni. Nawet...