Znudzona życiem, dziewiętnastoletnia Lui spotyka w nocnym barze Amę - chłopaka o dziwacznym, rozdwojonym języku, przypominającym język węża. Zafascynowana możliwością "modyfikacji ciała", z obserwatora zamienia się w aktywnego uczestnika subkultury punkowej i bez cienia namysłu wkracza w świat piercingu, seksualnych perwersji i sadomasochizmu. Uprawia brutalny seks z przyjacielem swojego chłopaka, tatuuje sobie na plecach ogromnego smoka, rozcina język. Bez cienia emocjonalnego zaangażowania obserwuje, jak Ama masakruje mężczyznę, który zaczepiał ją na ulicy. Życie stopniowo wymyka się jej spod kontroli. Czy naprawdę nie ma już dla niej przyszłości?
Informacje dodatkowe o Języki i kolczyki:
Data wydania: b.d
978-83-7359-335-0
Przeczytane:2018-01-23, Ocena: 1, Przeczytałam, 26 książek 2018,
Długo się zastanawiałam, co i czy cokolwiek w tej książce przyciągnęło moją uwagę. Znalazłam jeden, jedyny fragment, który z chęcią wchłonęłam z uśmiechem na ustach, mianowicie; tongue splitting (przecięcie języka), dlaczego? Prawdopodobnie przez wzgląd na małą ilość ksiżek, które miałam okazję przeczytać z opisem tej czynności. Chociaż cała książka nie jest gruba, to przebrnięcie przez nią momentami graniczy z cudem. Historia jest mdła i nijaka, dodatkowo bardzo wulgarna. Młoda dziewczyna sprowadzony do roli przedmiotu i pozbawiona zahamowań, dla której celem staje się rozdwojenie języka, to połączenie, którego nazwanie książką, jest dla mnie dalece niedorzeczne. Zdecydowanie nie poleciłabym tego nikomu.