Hellboy: Opowieści, tom 8

Niewydawane wcześniej w Polsce historie z różnych etapów życia Hellboya.

Mały Hellboy wymyka się z siedziby BBPO, żeby... zapalić papierosa, ale trafia na bardzo nietypowy cyrk, który zabierze go do świata z pogranicza jawy i snu. Już dorosły Hellboy w 1956 roku udał się do Meksyku. Pięciomiesięczny pobyt w tym kraju spowija zasłona tajemnicy, a sam Piekielny Chłopiec niewiele pamięta z tych dni. Wiadomo jednak, że spotkał tam aztecką mumię, trumniarza i żywe trupy, a nawet... się ożenił. W końcu Hellboy trafia na statek, na którym więżą go demoniczny kapitan, który chciałby sprzedać go do cyrku, i tajemnicza kobieta poszukująca legendarnej wężycy.

Informacje dodatkowe o Hellboy: Opowieści, tom 8:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2020-02-12
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Hellboy: Midnight Circus, Hellboy in Mexico, Hellboy: Into the Silent Sea

Tagi: bóg

Kup książkę Hellboy: Opowieści, tom 8

Hellboy: Opowieści, tom 8 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-02-21, Ocena: 5, Przeczytałem,

HELLBOY W MEKSYKU

Hellboy się skończył. Nie jakościowo, nie jako postać ani tym bardziej, jako popkulturowy fenomen, ale seria o jego przygodach po prostu dobiegła końca. Jej finał dostaliśmy w tomie 6, w tomie 7 czekał na nas swoisty epilog w postaci „Hellboya w Piekle”, a teraz? Cóż, może i wszystko zostało już wyjaśnione, wciąż jednak przeszłość piekielnego chłopca skrywa wiele nieznanych dotąd wydarzeń i wciąż istnieją krótkie formy ukazujące te epizody. I to właśnie je – głównie te z tomu „Hellboy in Mexico” – czekają na nas w tym albumie.

Hellboy i Meksyk. Ileż wiąże się z tym wspomnień. Dzieciństwo, wczesne lata, późniejsze śledztwa… Ale co jeszcze się wśród nich kryje? Nietypowy cyrk, aztecka mumia, żywe trupy, ślub. Ślub? Tak, Hellboy ma żonę. Ale jak to? I kogo? To już musicie odkryć sami!

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/02/hellboy-opowiesci-mike-mignola-richard.html

Kaligrafia dla dzieci. Wesołe literki
Okładka ksiązki - Kaligrafia dla dzieci. Wesołe literki

,,Kaligrafia dla dzieci" to seria zeszytów zawierających ćwiczenia wspomagające pierwsze próby pisania. Dziecko uczy się poprawnie trzymać ołówek, ćwiczy...

Obrazki dla małych. Dom. Play Doh
Okładka ksiązki - Obrazki dla małych. Dom. Play Doh

Kolorowe ciastolinowe figurki Play-Doh pomogą w poznaniu podstawowych wyrazów, które twoje dziecko przyswaja w pierwszych latach swojego życia. Seria...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk