Hania Humorek I Smrodek. Apetyt na święta

Do biegu, gotowi, start!

Zbliża się Święto Dziękczynienia i coroczny Festiwal Żarłoków. Hania i Smrodek trenują przed zawodami. MUSZĄ wygrać. Hania wierzy, że zdobędzie pierwszą nagrodę: wielkiego, soczystego indyka. Już prawie czuje jego smak.

Bip! Bip! Bip! Takie odgłosy wydaje z siebie stoper Smrodka Błyskawica, Ultra XE611M25, kiedy Hania i Smrodek skaczą, czołgają się i robią inne ćwiczenia przed dniem zawodów. Co jednak się stanie, jeżeli nie wygrają? Fruwające podroby! Czy w Święto Dziękczynienia rodzina Smrodków będzie głodować jak pierwsi osadnicy, czy też babcia Lusia naprędce przygotuje jakąś pyszną potrawę?

Informacje dodatkowe o Hania Humorek I Smrodek. Apetyt na święta:

Hania Humorek I Smrodek. Apetyt na święta - opinie o książce

Avatar użytkownika - testolandia
testolandia
Przeczytane:2017-10-20, Przeczytałam, Synek czyta,

Hania Humorek wraz z młodszym bratem Smrodkiem przygotowują się na nadejście Święta Dziękczynienia i corocznie organizowanej w szkole Olimpiady Żarłoków. Impreza jest tym bardziej atrakcyjna, że główną nagrodą jest wielki, soczysty indyk. Relacje między rodzeństwem nie należą do idealnych - kłótnie, przezwiska, docinanie sobie, ale w decydującym momencie potrafią ze sobą współpracować i nawet podpisują traktat pokojowy. Zaczynają niezwykle wyczerpujące treningi. Ale czy to wystarczy, aby zdobyć pierwszą nagrodę? Razem z Hanią i jej rodziną zasiądziemy do uroczystej kolacji. Jakie smakołyki znajdziemy na stole? Zapraszam do lektury.

Perypetie Hani Humorek i Smrodka są nie tylko bardzo zabawne, ale też nauczą nas czegoś nowego. Akcja lektury rozgrywa się w Stanach Zjednoczonych Ameryki i skupia się wokół, niezbyt dobrze znanego w Polsce, Dnia Dziękczynienia. Nasza wiedza o tym święcie była niewielka. Teraz wiemy, skąd się wywodzi, jaki prezydent je ustanowił, jakie są tradycyjne potrawy i kim była tajemnicza Sarah Josepha Hale.

Książka została wydana w miękkiej oprawie, podzielona jest na siedem, niewielkich rozdziałów. Duża i wyraźna czcionka przypadnie do gustu szczególnie dzieciom zaczynającym swoją przygodę z czytaniem. Znajdziemy tu sporo kolorowych ilustracji, które dodatkowo zmotywują dzieci do lektury.

Hania Humorek. Mistrzyni humorków
Megan McDonald0
Okładka ksiązki - Hania Humorek. Mistrzyni humorków

Nowa odsłona bestsellerowego pierwszego tomu cyklu o Hani Humorek Zaczyna się rok szkolny, ale Hania nie ma ochoty wracać do ławki. Od rana ma paskudny...

Hania Humorek i Przyjaciele. Pogromca asteroid
Megan McDonald0
Okładka ksiązki - Hania Humorek i Przyjaciele. Pogromca asteroid

Smrodek nie może się doczekać, kiedy zobaczy P/2015 OZ4, znaną jako kometa Shermana Holma. Dowiaduje się, że gdzieś w Rosji spadł meteoryt. Czas by do...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;