Gry tajnych służb

„Zginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Sprawców nie ustalono”. Taki komentarz usłyszeliśmy przy wielu tajemniczych zgonach wysokich urzędników państwowych, polityków i osób publicznych we współczesnej wolnej Polsce. Czy tajne służby mogły brać udział w tych „nieszczęśliwych wypadkach”? Czy są w naszym kraju ludzie, którzy działają ponad prawem?

Dorota Kania, dziennikarka śledcza i autorka bestsellerowych książek "Cień tajnych służb" oraz "Resortowe dzieci", poszukuje odpowiedzi na te pytania w najnowszej książce "Gry tajnych dłużb".

Książka zawiera wiele sensacyjnych materiałów, które rzucają nowe światło na zakulisową działalność tajnych służb. Znajdziemy tu niepublikowane do tej pory dokumenty operacyjne. W każdej historii pojawiają się osoby, które zginęły w dziwnych okolicznościach lub zostały zamordowane, a sprawców nie ustalono (m.in. niewyjaśniona śmierć Jacka Bartosiaka – sekretarza polskiej ambasady w Bejrucie i funkcjonariusza SB, znającego tajne operacje na Bliskim Wschodzie; Waleriana Pańki – prezesa NIK, który zginął w wypadku samochodowym zaraz po tym, jak wyszła na jaw afera FOZZ; gen. Jerzego Fonkowicza – funkcjonariusza Informacji Wojskowej, później LWP, bliskiego współpracownika Jaroszewicza – zginął w bardzo podobny sposób; czy też Tadeusza Stecia – przewodnika sudeckiego, który został zamordowany przez nieznanych sprawców, a razem z Jaroszewiczem i Fonkowiczem dotarł do tajnego niemieckiego archiwum).

Informacje dodatkowe o Gry tajnych służb:

Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: 2015-10-07
Kategoria: Literatura faktu, reportaż

Tagi: bóg

Kup książkę Gry tajnych służb

Gry tajnych służb - opinie o książce

Cień tajnych służb
Dorota Kania0
Okładka ksiązki - Cień tajnych służb

Polityczne zabójstwa. Niewyjaśnione samobójstwa. Niepublikowane dokumenty. Nieznane archiwa. W książce znalazły się wyniki śledztw w sprawie najgłośniejszych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk