Kolacja coraz częściej staje się jedynym posiłkiem w ciągu dnia, do którego siada się bez pośpiechu. Można ją celebrować, a nawet poświęcić nieco więcej uwagi na jej przygotowanie, niż innym posiłkom. Często przekształca się w naszych domach w obiado-kolację, a to oznacza, że staje się głównym posiłkiem dnia. Dlatego kolacje należy o wiele staranniej przygotowywać, niż wtedy, kiedy były tylko lekkim dopełnieniem całodziennego menu.
W najnowszym tomiku czytelnicy znajdą kilkadziesiąt receptur na pożywne dania, które w wielu sytuacjach obiad zastąpią kolacją. Mogą to być np. grzanki walijskie, jaja po bretońsku, sznycle z kapusty czy też gulasz z czerwonym winem.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2004-11-14
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna"...
Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia...