Kolacja coraz częściej staje się jedynym posiłkiem w ciągu dnia, do którego siada się bez pośpiechu. Można ją celebrować, a nawet poświęcić nieco więcej uwagi na jej przygotowanie, niż innym posiłkom. Często przekształca się w naszych domach w obiado-kolację, a to oznacza, że staje się głównym posiłkiem dnia. Dlatego kolacje należy o wiele staranniej przygotowywać, niż wtedy, kiedy były tylko lekkim dopełnieniem całodziennego menu.
W najnowszym tomiku czytelnicy znajdą kilkadziesiąt receptur na pożywne dania, które w wielu sytuacjach obiad zastąpią kolacją. Mogą to być np. grzanki walijskie, jaja po bretońsku, sznycle z kapusty czy też gulasz z czerwonym winem.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2004-11-14
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Codzienne przygotowywanie posiłków dla domowników wymaga od każdej pani domu nie lada pomysłowości. Trzeba przecież sprostać takim wymaganiom, jak racjonalne...
Singiel nie ma czasu na gotowanie. Singiel uważa, że dla jednej osoby nie warto się męczyć. Nie umie i mu się nie chce, dlatego je byle jak i byle gdzie...