Kolejna książka opublikowana pod znakiem KORY. Dotychczas ukazały się: ?Jabłko Apolejki? Beaty Wróblewskiej, ?Dostaliśmy po dziecku? Ewy Grętkiewicz i ?Pozłacana rybka? Barbary Kosmowskiej. Wkrótce dostępna będzie także trzymająca w napięciu powieść o piratach ?Skarb Kapitana Williama Kidda?.Współczesna powieść, której akcja rozgrywa się w Anglii. Główną bohaterką jest młoda dziewczyna, po przeżytej tragedii rozpoczynająca pod zmienionym nazwiskiem nowe życie. Nie dają jej jednak spokoju mroczne wspomnienia, a także to, że czuje się niezrozumiana przez otoczenie, które nie zna jej prawdziwej tożsamości. Umiejętnie budując napięcie, autorka stopniowo ukazuje tło przerażających wydarzeń sprzed lat. Opowiada o smutnym dzieciństwie Jennifer, zaniedbywanej i porzucanej przez niedojrzałą emocjonalnie matkę. W dramatycznych okolicznościach dochodzi do zbrodni, która kładzie się cieniem na dalszym życiu dziewczyny. Bohaterka jest normalną, wrażliwą nastolatką, przeżywającą rozterki związane z rodzącym się uczuciem, jest odważna i niezależna, a jednocześnie bardzo potrzebuje miłości, wsparcia dorosłych i poczucia bezpieczeństwa. Dzięki bolesnym przeżyciom, jakie ma za sobą, potrafi docenić chwile szczęścia. U boku zakochanego chłopaka oraz opiekunki Rosie uczy się akceptować siebie, a nawet marzyć. Jej plany i relacje z najbliższymi jednak się komplikują, kiedy mediom udaje się wpaść na trop Jennifer... W tle kryminalnej intrygi przewijają się ważne, trudne problemy, z jakimi mierzy się wielu młodych ludzi. W jaki sposób brak miłości i troski może prowadzić do agresji i nienawiści? Czy człowiek może się zmienić i mimo złych wspomnień zacząć nowe życie? Jaki wpływ ma na nas przeszłość, atmosfera domu rodzinnego, a jaki otaczający nas ludzie oraz my sami? Przejmująca opowieść, ciekawa nie tylko dla nastolatek, ale i czytelniczek w różnym wieku. Czy człowiek może się zmienić i mimo złych wspomnień zacząć nowe życie? Jaki wpływ ma na nas przeszłość, atmosfera domu rodzinnego, a jaki otaczający nas ludzie oraz my sami? Przejmująca opowieść, ciekawa nie tylko dla nastolatek, ale i czytelniczek w różnym wieku.
Informacje dodatkowe o Gdzie jest Jennifer?:
Wydawnictwo: Stentor