Freyja i Huldar (#1). Odziedziczone zło

,,Dzieła Yrsy Sigurdadóttir to już kanon współczesnej światowej literatury kryminalnej."

TIMES LITERARY SUPPLEMENT

Pod osłoną nocy we własnym domu, w bestialski sposób, zostaje zamordowana młoda kobieta. Jedynym świadkiem zbrodni jest siedmioletnia córka ofiary. Krótko po tym wydarzeniu zwyrodnialec ponownie odbiera komuś życie. Do pewnego radioamatora z Reykjaviku docierają z eteru zakodowane wiadomości, łączące go z obiema ofiarami, mimo, że ich nigdy nie znał.

W tej doskonałej powieści kryminalnej, Yrsa Sigurdadóttir trzyma swoich czytelników w napięciu od pierwszej do ostatniej strony.

Informacje dodatkowe o Freyja i Huldar (#1). Odziedziczone zło:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2024-11-06
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: DNA

Tagi: Thrillery i suspens Literatura kryminalna i detektywistyczna Proza w przekładzie Islandia Reykjavík

Kup książkę Freyja i Huldar (#1). Odziedziczone zło

Porachunki
Yrsa Sigurardóttir0
Okładka ksiązki - Porachunki

,,Yrsa Sigur?ardóttir ma niesamowity dar do mieszania wątków makabrycznych z cierpkimi, które łączy z wnikliwą obserwacją zwyczajnego życia i okrasza czarnym...

Diabelska lalka
Yrsa Sigurardóttir0
Okładka ksiązki - Diabelska lalka

To miał być spokojny, rodzinny wypad na ryby, okazja do rozmowy matki i córki. Niespodziewanie jednak wyjazd przeobraził się w koszmar, który odmienił...