Francuski Samouczek z kryminałem i ćwiczeniami Tous les secrets du docteur

Wyjątkowy kurs językowy, z którym uczysz się francuskiego, śledząc intrygującą fabułę. Daj się wciągnąć w naukę języka!

W ekskluzywnym kurorcie La Baule turyści odkrywają dryfujące w wodzie zwłoki znanego chirurga. Przyjaciel zmarłego nie wierzy w oficjalną przyczynę śmierci i wynajmuje detektywa, by zbadać okoliczności wypadku. Czy podczas śledztwa uda się udowodnić, że doszło do zbrodni?

Francuski Samouczek z kryminałem i ćwiczeniami Tous les secrets du docteur to nietypowy pakiet do nauki francuskiego przeznaczony dla osób, które chcą opanować podstawy języka (poziom A1-A2). W skład zestawu wchodzą: książka (216 str.), audiobook gratis (blisko 3 godziny nagrań w wykonaniu profesjonalnej lektorki) oraz e-book.

Intrygująca powieść wciągnie cię do udziału w fascynującym śledztwie. Podczas rozwiązywania kryminalnej łamigłówki będziesz poznawać słownictwo i struktury leksykalno-gramatyczne w kontekście, czyli w sposób sprzyjający zapamiętywaniu. Ćwiczenia i wyjaśnienia gramatyczne pomogą w skutecznym przyswojeniu wiedzy. Na marginesach opowieści znajdziesz tłumaczenia trudniejszych słówek zaznaczonych w tekście, dzięki czemu sprawdzisz znaczenie nowych słów bez odrywania się od lektury.

Opanowanie prawidłowej wymowy umożliwi audiobook, dzięki któremu poćwiczysz także rozumienie ze słuchu.

Francuski Samouczek to:

- trzymająca w napięciu akcja

- tłumaczenia słówek i zwrotów na marginesach - sprawdzasz znaczenie, nie odrywając się od książki

- solidne podstawy gramatyki, którą poznajesz stopniowo na praktycznych przykładach

- blisko 100 ćwiczeń, dzięki którym utrwalasz nowo poznany materiał

- ciekawostki o kulturze Francji

Informacje dodatkowe o Francuski Samouczek z kryminałem i ćwiczeniami Tous les secrets du docteur:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2017-08-28
Kategoria: Języki obce

Kup książkę Francuski Samouczek z kryminałem i ćwiczeniami Tous les secrets du docteur

Francuski Samouczek z kryminałem i ćwiczeniami Tous les secrets du docteur - opinie o książce

Francuski kryminał z ćwiczeniami Lart de la mort
Agnieszka Wrzesińska0
Okładka ksiązki - Francuski kryminał z ćwiczeniami Lart de la mort

Czytasz wciągającą historię kryminalną i ćwiczysz francuski! Ginie znany biznesmen, kolekcjoner sztuki, ekscentryczny bon vivant. Ofiara ma wielu...

Francuski w obrazkach. Słówka, rozmówki, gramatyka
Agnieszka Wrzesińska0
Okładka ksiązki - Francuski w obrazkach. Słówka, rozmówki, gramatyka

Francuski w obrazkach. Słówka, rozmówki, gramatyka Ucz się francuskiego metodą wizualną! Francuski w obrazkach. Słówka, rozmówki, gramatyka to...

Raj utracony
John Milton