Fiński Kurs podstawowy - Nowa edycja!

Inne wydania:

Fiński Kurs podstawowy jest przeznaczony dla osób początkujących oraz wszystkich, którzy chcą szybko i samodzielnie opanować podstawy języka fińskiego. Polecany jest osobom zafascynowanym kulturą Finlandii i językiem fińskim.

Książka umożliwia zapoznanie się z praktycznym słownictwem, przydatnym na co dzień i niezbędnym w kontaktach z obcokrajowcami (m. in. pytanie o drogę, zakupy albo rezerwacja pokoju).

W skład kursu podstawowego wchodzą książka oraz dwie płyty CD Audio.

Książka (120 stron) składa się z obszernej części gramatycznej oraz 12 rozdziałów tematycznych. Sekcja poświęcona gramatyce i wymowie zawiera zarówno objaśnienia najważniejszych zagadnień, jak i ćwiczenia pozwalające w praktyce sprawdzić stosowanie podanych reguł.

Wysokiej jakości nagrania (145 minut) pozwalają osłuchać się z językiem, poznać jego melodię oraz ćwiczyć prawidłową wymowę. Wszystkie słówka, zwroty i dialogi wraz z tłumaczeniami zostały udźwiękowione przez profesjonalnych lektorów.

Fiński Kurs podstawowy jest polecany do samodzielnej nauki w podróży, w domu lub w samochodzie. Ucz się, gdziekolwiek jesteś! Opanuj podstawy języka i zacznij swobodnie rozmawiać!

Zacznij mówić w języku fińskim!

- 145 minut nagrań wraz z tłumaczeniami - tylko native speakerzy

- interesujace dialogi i praktyczne wyrażenia z tłumaczeniami

- ćwiczenia oraz test końcowy z kluczem odpowiedzi

- najważniejsze zagadnienia gramatyczne wyjaśnione w przystępny sposób

- ciekawe informacje o kraju i kulturze Finlandii

Informacje dodatkowe o Fiński Kurs podstawowy - Nowa edycja!:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2015-09-17
Kategoria: Języki obce

Kup książkę Fiński Kurs podstawowy - Nowa edycja!

Fiński Kurs podstawowy - Nowa edycja! - opinie o książce

Czytam i rozwiązuję. Królewna Śnieżka
Okładka ksiązki - Czytam i rozwiązuję. Królewna Śnieżka

Kto pił z mojego kubeczka i kto spał w moim łóżeczku? Czyżby to była Królewna Śnieżka? Pogodne i zabawne adaptacje najbardziej lubianych baśni w nowej...

Leśnictwo w Polsce
Okładka ksiązki - Leśnictwo w Polsce

,,Leśnictwo w Polsce" to okazałe okolicznościowe wydawnictwo z okazji 100-lecia powstania Lasów Państwowych, prezentujące ich historię oraz bogactwo zarządzanych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk