Filip, Pusia i nowy przyjaciel

Filip, Pusia i nowy przyjaciel to trzecia już książka z serii, napisana w odpowiedzi na liczne prośby małych i dorosłych czytelników o kontynuację przygód zajączka i młodej łabędzicy.

Lato się kończy, ptaki odlatują i nadchodzi piękna jesień… a zarazem okres groźnych polowań. Las staje się niebezpieczny, a życie zajączka jest zagrożone. Czy jego skrzydlata przyjaciółka będzie wiedziała, jak mu pomóc? Pojawia się jeszcze ktoś gotów ratować zajączka, ktoś, po kim nikt by się tego nie spodziewał... Nowy przyjaciel, a wraz z nim – zaskakujące zdarzenia i przygody.

Filip, Pusia i nowy przyjaciel to pełna ciepła opowieść o przyjaźni, poświęceniu i wierności uczy dzieci, na czym polega współpraca, co to jest równość, skąd bierze się złość i wzajemny szacunek.Piękne ilustracje wykonane przez Klarę Wicenty odwołują się do świata dziecka, gdzie rzeczywistość (fotografie) przeplata się ze światem wyobraźni (bajkowe rysunki).

Informacje dodatkowe o Filip, Pusia i nowy przyjaciel:

Wydawnictwo: GWP
Data wydania: 2017 (data przybliżona)

Kup książkę Filip, Pusia i nowy przyjaciel

Elżbieta Zubrzycka0
Okładka ksiązki - Motylek dla dzieci. Pogodne i optymistyczne opowiadania o stracie, tęsknocie i dziecięcych lękach

Książka zawiera cztery pogodne i optymistyczne opowiadania mówiące o stracie, tęsknocie, chorobie i lękach. Czy dzieci nie są za małe, żeby takie tematy...

Apetyt na zdrowie
Elżbieta Zubrzycka0
Okładka ksiązki - Apetyt na zdrowie

Wydana książka ukazała się również pod tytułem "Schudnąć bez diety" Autorka na podstawie wieloletnich doświadczeń terapeutycznych proponuje osobom otyłym...