Inne wydania:

Zbiór ciepłych, pełnych czułości i pobudzających wyobraźnię opowiadań, w których przedmioty, zwierzęta i rośliny odsłaniają przed nami swoje ukryte życie: przeżywają małe i wielkie przygody, odczuwają tęsknoty i smutki, snują i spełniają marzenia. Debiut literacki autorki bestsellerowej książki ,,Co robią uczucia" - w zupełnie nowym wydaniu.

Wiadukt kolejowy, który chciał zostać mostem nad rzeką.

Łyżeczka, która latała samolotem.

Prysznic, który myślał, że był wężem.

Liść kasztanowca, który chciał zerwać się z drzewa.

Ziarnko piasku, które szukało swojej mamy.

To tylko niektórzy bohaterowie tej magicznej książki, w której każda, nawet najzwyklejsza, najdrobniejsza rzecz zasługuje na empatię, wzruszenie czy podziw. Ich historie są dowcipną metaforą ludzkich charakterów, postaw, pragnień i trosk - a zarazem zaproszeniem do współodczuwania i czułego patrzenia na otaczający nas świat. Znakomicie sprawdzą się jako bajki na dobranoc albo punkt wyjścia do rozmowy o uczuciach, marzeniach i tęsknotach.

A jeśli przedmioty naprawdę czują jak my? Po lekturze tej książki zaczynamy w to wierzyć, a dzieci z wypiekami na twarzy przyglądają się domowym sprzętom i makaronowi w zupie.

W serii ,,Filigrany" w małym, zgrabnym formacie ukazują się książki łączące literacki wdzięk, finezyjne ilustracje i lekką treść pobudzającą do refleksji.

Informacje dodatkowe o Filigrany. O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać mostem nad rzeką, i inne bajki:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2024-03-06

Tagi: Dzieci od ok. 4 lat

Kup książkę Filigrany. O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać mostem nad rzeką, i inne bajki

Filigrany. O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać mostem nad rzeką, i inne bajki - opinie o książce

Komu wyślesz uczucia?. Zestaw pocztówek z książki Co robią uczucia?
Tina Oziewicz0
Okładka ksiązki - Komu wyślesz uczucia?. Zestaw pocztówek z książki Co robią uczucia?

Radość, duma, tęsknota, zachwyt - komu wyślesz swoje uczucia? Bestsellerowa książka Co robią uczucia? teraz w postaci 30 uroczych pocztówek zaprasza do...

Awaria elektrowni
Tina Oziewicz0
Okładka ksiązki - Awaria elektrowni

Gdy nagle gasną wszystkie światła, życie miasta zamiera. Ale są i tacy, którzy tylko na to czekają... Nastrojowe, bogato ilustrowane opowiadanie o nocnym...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk