Ecie-Pecie o wszechświecie, wynalazku i komecie

Jest wczesne Średniowiecze. Czasy okrutne i pełne zabobonów. Kometa zbliżająca się do Ziemi to symbol nadchodzących nieszczęść, epidemii i klęsk żywiołowych. Ale nie dla wszystkich... A w każdym razie nie dla bohaterów tej książeczki.
Podczas gdy mistrz Pafnucy Młot-Kowalski wykuwa podkowy, jego pomocnik, skośnooki Oki konstruuje wynalazki XXI wieku.

Informacje dodatkowe o Ecie-Pecie o wszechświecie, wynalazku i komecie:

Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy

Tagi: bóg

Kup książkę Ecie-Pecie o wszechświecie, wynalazku i komecie

Ecie-Pecie o wszechświecie, wynalazku i komecie - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-08-20, Ocena: 4, Przeczytałem,

ECIE-PECIE NA (PONAD) TRZYDZIESTOLECIE

Wznawianie komiksów Tadeusza Baranowskiego przez wydawnictwo Ongrys, które nazwę zaczerpnęło nomen omen z jego dzieł, trwa. Żelazna klasyka już za nami, kilka mniej oczywistych dzieł także, nadszedł więc czas na powrót opowieści, która dotąd nie została zebrana w jednym tomie. A teraz trafia w ręce czytelników właśnie w takiej formie, dając szansę poznania wszystkim tego mało znanego, ale jak zawsze udanego dzieła jednego z najlepszych rodzimych artystów komiksowych.

Witajcie we wczesnym Średniowieczu. Jak to w Średniowieczu bywało, masa tu zabobonów i okrucieństwa. W takim świecie przyszło żyć skośnookiemu Okiemu, dziecku z wielkim talentem do konstruowania wynalazków wyprzedzających jego czasy o całe wieki. Skonstruowany przez niego Sonik - Pana Sonik - sztuczny chłopiec, staje się początkiem szalonej przygody, gdy Oki wraz ze swym mistrzem kowalstwa, u którego pracuje, ruszają w kraj pokazywać swoje dziwy!

Antresolka profesorka Nerwosolka
Tadeusz Baranowski0
Okładka ksiązki - Antresolka profesorka Nerwosolka

Przygody zwariowanego naukowca - profesora Nerwosolka oraz jego asystentki Entomologii Motylkowskiej. Nasi bohaterowie odkryją zaginiony świat, wyruszą...

Szlurp i Burp - 2 - Bezdomne wampiry
Tadeusz Baranowski0
Okładka ksiązki - Szlurp i Burp - 2 - Bezdomne wampiry

Szlurp i Burp znowu wracają! Dwa wampiry, które ostatnio opuściły kryptę w 2005 roku z okazji premiery albumu O zmroku, za chwilę znowu się obudzą i ruszą...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;