To książka o Wszechświecie; od jego początków, aż do końca - takiego, jakim go sobie obecnie wyobrażamy. A także o zdumiewającym zjawisku, które określamy jako świadomość, i o procesach myślowych, umożliwiających nam poznawanie Wszechświata. Najnowsza książka Briana Geene'a to wielkie podsumowanie naszej wiedzy o rzeczywistości i wielka medytacja nad pięknem praw fizyki, istotą życia, świadomości, a także przemijalnością wszystkiego. "Do końca czasu" to wspaniałe dzieło jednego z najbardziej wpływowych współczesnych fizyków, które być może zostanie kiedyś uznane za jego najważniejszą i jednocześnie najbardziej niezwykłą książkę.

Brian Greene jest profesorem fizyki i matematyki oraz dyrektorem Centrum Fizyki Teoretycznej Uniwersytetu Columbia; słynie z publikacji w dziedzinie teorii superstrun. Jest autorem książek "Piękno Wszechświata", "Struktura kosmosu" oraz "Ukryta rzeczywistość", które sześćdziesiąt pięć tygodni gościły na liście bestsellerów "New York Timesa" i sprzedały się w ponad dwóch milionach egzemplarzy na całym świecie.

Informacje dodatkowe o Do końca czasu. Umysł, materia i nasze poszukiwanie sensu w zmieniającym się Wszechświecie:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-01-26
Kategoria: Popularnonaukowe
Tytuł oryginału: Until the End of Time: Mind, Matter, and Our Search for Meaning in an Evolving Universe

Tagi: bóg

Kup książkę Do końca czasu. Umysł, materia i nasze poszukiwanie sensu w zmieniającym się Wszechświecie

Do końca czasu. Umysł, materia i nasze poszukiwanie sensu w zmieniającym się Wszechświecie - opinie o książce

Ukryta rzeczywistość. W poszukiwaniu wszechświatów równoległych
Brian Greene0
Okładka ksiązki - Ukryta rzeczywistość. W poszukiwaniu wszechświatów równoległych

Na początku XX wieku Einstein pokazał, jak znaleźć wszystkie wszechświaty niesprzeczne ze znanymi prawami fizyki oraz naturą oddziaływań grawitacyjnych...

Piękno wszechświata
Brian Greene0
Okładka ksiązki - Piękno wszechświata

Książka Greene'a jest dla teorii strun tym, czym dzieło Stephena Hawkinga było dla czarnych dziur. ,,New York Times" Brian Greene, wybitny specjalista...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska