Dlaczego mleko jest białe?
Dlaczego ziemniaki rosną w ziemi?
Dlaczego można jeść pokrzywę?
W tej książeczce młody czytelnik znajdzie odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Halinka i jej koleżanka odwiedzają kopalnię soli, Tomek po raz pierwszy w życiu sam zagniata i gotuje makaron, Dominika dowiaduje się, że miód nie tylko jest słodki, a Kuba i Jasiek mogą upiec w piekarni swój chleb. Te historyjki o lubianych przez dzieci produktach spożywczych sprawiają, że przychodzi im ochota na próbowanie, smakowanie, gotowanie, pieczenie...
Książeczka dla dużych i małych miłośników mleka, miodowych łasuchów, małych piekarzy, zbieraczy pomidorów i połykaczy makaronu, która poza solidną dawką zabawy dostarcza również sporej porcji fascynującej wiedzy.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2017-04-12
Kategoria: Dla dzieci
ISBN:
Czas trwania:3 godz. 11 min. min.
Czyta: Anna Rusiecka
Tytuł oryginału: Warum wachst schokolade nicht auf Baumen?
Dlaczego ziemniaki rosną pod ziemią? Skąd się wzięły pomidory? Jak zrobić w domu pyszny makaron i biały ser? Co to jest miód? I co ma wspólnego lukier...
WSZYSTKO, CO DZIECI POWINNY WIEDZIEĆ O WODZIE Woda we wszystkich postaciach ma kluczowe znaczenie dla naszego życia, bo woda to życie. Czy na pustyni...
Chcę przeczytać,