Dlaczego? Fascynujące dzieje zjawisk, zdarzeń i rzeczy

Dlaczego gwiazdy migoczą? Dlaczego morze jest niebieskie? Dlaczego lepiej pamiętamy twarze, niż imiona i nazwiska? Dlaczego włosy siwieją? Dlaczego pingwinom nie marzną nóżki? Dlaczego detergenty wybielają bieliznę?

W tej pięknie ilustrowanej książce znajdziesz konkretne odpowiedzi na setki pytań dotyczących Ziemi i kosmosu, funkcjonowania ludzkiego organizmu, odwiecznych zwyczajów i tradycji.

Zdobędziesz nowe, odkrywcze informacje na temat sekretów przyrody i cudów techniki, które znajdują zastosowanie w domu i w pracy.

Pytania te, pozornie łatwe, otworzą przed tobą skarbiec ciekawych wiadomości i anegdot niemal o wszystkim, co można znaleźć pod słońcem i nie tylko... Być może są to pytania, które już wielokrotnie zadawałeś, lecz nikt nie potrafił dać na nie odpowiedzi.

Informacje dodatkowe o Dlaczego? Fascynujące dzieje zjawisk, zdarzeń i rzeczy:

Wydawnictwo: Readers Digest
Data wydania: 2001-12-04
Kategoria: Edukacyjne
Tytuł oryginału: WHY in the WORLD? Revealing answers to searching questions about almost everything

Kup książkę Dlaczego? Fascynujące dzieje zjawisk, zdarzeń i rzeczy

Dlaczego? Fascynujące dzieje zjawisk, zdarzeń i rzeczy - opinie o książce

Avatar użytkownika - vulkann
vulkann
Przeczytane:2016-12-17, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016,
Szczudła
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Szczudła

Ulubiony patyk pieska Tiffo utknął na drzewie. Nikt nie mógł do niego dosięgnąć. Pajacyk Andy Pandy znalazł jednak sposób, żeby miś Teddy był trochę wyższy....

ABC. Pięciolatek wie
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - ABC. Pięciolatek wie

Publikacja przeznaczona jest dla dzieci pięcioletnich i jest dostosowana do ich możliwości manualnych i percepcyjnych. Pięciolatki uwielbiają opowiadać...